ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ

 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ

Προειδοποίηση: τα παρακάτω δεν είναι όλες οι εικόνες που έγιναν από τους καλλιτέχνες, αλλά μόνο αυτές που μπορείτε να συμβουλευτείτε στο διαδίκτυο.
Για να δείτε τις συλλογές κάθε συγγραφέα, κάντε κλικ στην στηνπεριγραφή ή στην εικόνα.


Sandro Botticelli, 1480-1495

Alessandro Vellutello, 1544

Federico Zuccari, 1586-1588

Jan van der Straet (Giovanni Stradano), 1587

John Flaxman, 1793

William Blake, 1824-1827

Dante Doré

Gustave Doré, 1861-1868

Amos Nattini, 1915-1939

Σαλβαδόρ Νταλί, 1951-1960

Robert Rauschenbergh, 1958-1960

Τομ Φίλιπς, 1983

Moebius, 1999

Διαδραστικό έργο στο Dante's Inferno


Αυτό το blog έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Δεδομένου ότι δεν είναι κερδοσκοπικό, δεν παρουσιάζει διαφημιστικά banners.
Επιπλέον, δεν αντιπροσωπεύει εφημερίδα καθώς ενημερώνεται χωρίς περιοδικότητα. Συνεπώς, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εκδοτικό προϊόν. 

Η συγγραφέας δεν φέρει καμία ευθύνη για τους ιστότοπους στους οποίους είναι δυνατή η πρόσβαση μέσω των συνδέσμων μέσα στο ίδιο το ιστολόγιο. Το ίδιο ισχύει για ιστότοπους που ενδέχεται να παρέχουν συνδέσμους προς τους πόρους που περιέχονται στο παρόν.

Η συγγραφέας του ιστολογίου δηλώνει ότι δεν είναι υπεύθυνη για τα σχόλια που περιλαμβάνονται στις αναρτήσεις και διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που είναι προσβλητικά, προκλητικά, άσχετα, ρατσιστικά, διαφημιστικού χαρακτήρα ή γραμμένα σε greeklish.

Οι εικόνες που περιλαμβάνονται στις αναρτήσεις δεν είναι έργα της συγγραφέως του ιστολογίου (εκτός από όπου αναφέρεται ρητά) ούτε αποτελούν ιδιοκτησία της. Οι εικόνες αυτές δημοσιεύονται σε υποβαθμισμένη μορφή και, σύμφωνα με τους σκοπούς του Ιστολογίου, χωρίς κανένα κερδοσκοπικό σκοπό, αποκλειστικά για ενημέρωση.
Ωστόσο, εάν η δημοσίευσή τους παραβιάζει συγκεκριμένα πνευματικά δικαιώματα, ενημερώστε μας για κατάργηση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις