WOMEN IN REVOLT! Tate Britan, Λονδίνο

Helen Chadwick, In the Kitchen (Stove) , 1977 © The Estate of the Artist.
Ευγενική προσφορά της γκαλερί Richard Saltoun, Λονδίνο και Ρώμη

 

WOMEN IN REVOLT!, Tate Britan, Λονδίνο. Από 8 Νοεμβρίου 2023 έως 7 Απριλίου 2024.

Αυτή η έκθεση θα είναι η πρώτη του είδους της: μέρος μιας σημαντικής έρευνας για το έργο περισσότερων από 100 γυναικών καλλιτεχνών που εργάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των δεκαετιών 1970 και 1990. Μέσω των δημιουργικών πρακτικών τους, η απελευθέρωση των γυναικών σφυρηλατήθηκε στο πλαίσιο των ακραίων κοινωνικών, οικονομική και πολιτική αλλαγή.

Γυναίκες σε εξέγερση! Θα εστιάσετε σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών και σε μια ποικιλία μέσων όπως ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, ταινία και περφόρμανς. Αυτή η έκθεση θα εξερευνήσει και θα προβληματιστεί σχετικά με θέματα και γεγονότα όπως: το βρετανικό κίνημα απελευθέρωσης των γυναικών, ο αγώνας για νομικές αλλαγές που επηρεάζουν τις γυναίκες, οι μητρικές και οικιακές εμπειρίες, ο αντιρατσισμός και το punk rock, το Greenham Common και το κίνημα της ειρήνης, η προβολή των Black και Γυναίκες Καλλιτέχνες της Νότιας Ασίας, Ενότητα 28 και η πανδημία του AIDS.

Η παράσταση θα γιορτάσει τη δουλειά και τις βιωμένες εμπειρίες γυναικών που, συχνά δουλεύοντας έξω από τα κύρια καλλιτεχνικά ιδρύματα, είχαν αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό από τις καλλιτεχνικές αφηγήσεις της εποχής.

Θα δείξει ένα σύνολο πολιτικά αφοσιωμένων και παραγωγικών κοινοτήτων που άλλαξαν το πρόσωπο της βρετανικής κουλτούρας και άνοιξαν το δρόμο για τις μελλοντικές γενιές καλλιτεχνών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις