Elon Musk Confirms 2025 Tesla Bot Gen 3

Η Tesla θα έχει  ανθρωποειδή ρομπότ το 2025

Η Tesla θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον CEO Elon Musk.

«Η Tesla θα έχει πραγματικά χρήσιμα ανθρωποειδή ρομπότ χαμηλής παραγωγής για εσωτερική χρήση της Tesla το επόμενο έτος και, ελπίζουμε, υψηλή παραγωγή για άλλες εταιρείες το 2026», έγραψε ο Musk στο X (πρώην Twitter) τη Δευτέρα (22 Ιουλίου). 

Όπως συμβαίνει με πολλές δηλώσεις του Μασκ που γίνονται πρωτοσέλιδα, αυτή ήρθε ως απάντηση σε μια ανάρτηση άλλου χρήστη, ο οποίος είχε βάλει ένα γράφημα που δείχνει τις προβλέψεις του πρώην ερευνητή του OpenAI Daniel Kokotajlo για τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Ο Μασκ είχε πει στους επενδυτές τον Απρίλιο ότι το έργο ανθρωποειδών ρομπότ της Tesla, Optimus, «θα βρίσκεται στο εργοστάσιο και θα κάνει χρήσιμες εργασίες μέχρι το τέλος του έτους . Το Optimus θα είναι πιο πολύτιμο από οτιδήποτε άλλο κάνει η Tesla μαζί».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας κλήσης για τα κέρδη, ο Διευθύνων Σύμβουλος υποσχέθηκε ένα «συναίσθητο ανθρωποειδές ρομπότ ικανό να πλοηγείται στην πραγματικότητα και να κάνει εργασίες ad hoc. Αυτό πρόκειται να συμβεί και η Tesla βρίσκεται στην καλύτερη θέση από κάθε κατασκευαστή ρομπότ για να επιτύχει μείωση όγκου με αποτελεσματικά συμπεράσματα για το ίδιο το ρομπότ.

Εβδομάδες νωρίτερα, ο Μασκ είχε πει ότι η εταιρεία θα έκανε το ντεμπούτο του με ένα robotaxi στις 8 Αυγούστου, κάτι που ο πολυδισεκατομμυριούχος είχε υποσχεθεί από το 2019.

Οι προσπάθειες για αυτόνομα οχήματα της Tesla μπήκαν σε οδοφράγματα πρόσφατα, με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας να αναζητά περισσότερες πληροφορίες από την εταιρεία σχετικά με το σύστημα αυτόματου πιλότου της μετά τις συντριβές παρά την ανάκληση περισσότερων από δύο εκατομμυρίων οχημάτων τον Δεκέμβριο.

Και το Υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά εάν η Tesla διέπραξε χρεόγραφα ή απάτη παραπλανώντας τους επενδυτές και τους καταναλωτές σχετικά με τις δυνατότητες αυτοοδήγησης των ηλεκτρικών οχημάτων της.

«Αλλά ενώ ο ανοιχτός δρόμος παρουσιάζει πολλές προκλήσεις για αυτόνομες λύσεις , το οικοσύστημα κλειστού βρόχου αποθηκών και κέντρων διανομής παρέχει μια διαφορετική αρένα για τη λειτουργία της καινοτόμου τεχνολογίας», έγραψε η PYMNTS τον Μάιο.

Όπως είπε η Anna Brunelle , CFO στη May Mobility , εδώ τον Φεβρουάριο, «Πιστεύω ότι στη ζωή μας, όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά κάθε κομμάτι κινούμενου μηχανήματος στο πρόσωπο της γης θα αυτοματοποιηθεί. Και η έξυπνη υποδομή που την επιβλέπει και την υποστηρίζει θα είναι επίσης αυτοματοποιημένη».

Η αγορά ανταποκρίνεται τόσο στην ανάγκη όσο και στην ευκαιρία που παρουσιάζουν τα αυτόνομα οχήματα, με εταιρείες όπως η Figure να συνεργάζονται με την BMW για να αναπτύξουν ρομπότ γενικής χρήσης σε περιβάλλοντα κατασκευής αυτοκινήτων.

Η Walmart , εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει να μεταμορφώνει αθόρυβα τα κέντρα διανομής της, εγκαινιάζοντας 19 αυτόνομα ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά σε τέσσερις από τις εγκαταστάσεις της, σηματοδοτώντας μια σημαντική πρόοδο στη χρήση της ρομποτικής με τεχνητή νοημοσύνη σε βιομηχανικά περιβάλλοντα. 

πηγή:PYMNTS


Ο Έλον Μασκ επιβεβαιώνει ότι θα πωλείται το 2025 το Tesla Bot Gen 3 με χαρακτηριστικά για πολλαπλές εργασίες! Το Optimus zen 3 θα λάβει 4 νέες ενημερώσεις που θα του επιτρέψουν να κάνει πράγματα που δεν έχει ξανακάνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι περιμένουν να το παραγγείλουν. Tο χρηματικό κέρδος που αποφέρει αυτό το ρομπότ είναι έως και εκατομμύρια χιλιάδες δολάρια ετησίως. Επομένως, τι θα κάνει πραγματικά όταν το φέρετε στο σπίτι, όλα εξαρτώνται από αυτές τις 4 μεγάλες ενημερώσεις.

Πόσο θα κοστίσει ένα ρομπότ Optimus;
25.000 $ έως 30.000 $ Τα ρομπότ αναμένεται να κοστίζουν από 25.000 έως 30.000 δολάρια, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη τιμή. Αυτά τα στοιχεία εμφανίστηκαν όταν ο Μασκ απάντησε σε έναν χρήστη στο X (Twitter), λέγοντας ότι τα ρομπότ θα κοστίζουν λιγότερο από το μισό αυτοκίνητο. Η τιμή του ανθρωποειδούς ρομπότ θα έπεφτε με την πάροδο του χρόνου, πρότεινε ο Μασκ.

Πότε μπορείτε να αγοράσετε το Optimus Robot;
Εν όψει των κερδών της Τρίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus το 2026. Στην πραγματικότητα, η Optimus έχει ήδη αρχίσει να εκτελεί αυτόνομα εργασίες, όπως το χειρισμό μπαταριών, σε μία από τις εγκαταστάσεις της Tesla, σύμφωνα με την έκθεση κερδών της.

Τι ρομπότ έρχεται το 2025;
Realbotix Corp. (TSX-V: XBOT | Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης: 76M | OTC: XBOTF) ("Realbotix" ή η "Εταιρεία"), κορυφαίος δημιουργός ανθρωποειδών ρομπότ και AI βασισμένης σε συντροφικότητα, θα κάνει το ντεμπούτο της για την επόμενη γενιά του ultra -ρεαλιστικού ανθρωποειδούς ρομπότ στις 7 Ιανουαρίου 2025, την πρώτη ημέρα του Consumer Electronics Show (CES) 2025.

Θα υπάρχουν ρομπότ το 2025;
Το Tesla Humanoid Robot Optimus θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2025 Το Tesla Humanoid Robot Optimus θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2025. Το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της Tesla θα μπορούσε να είναι έτοιμο για παραγωγή μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Θα έχουμε ρομπότ μέχρι το 2030; Προβλεπόμενες αποστολές για το 2027-30 Μέχρι το 2027, περισσότερα από 10.000 ανθρωποειδή ρομπότ θα αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Μέχρι το 2030, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 38.000. Αυτό σύμφωνα με την Omdia, μια παγκόσμια συμβουλευτική ομάδα τεχνολογίας και έρευνας.


Όλα τα παραπάνω είναι προιόν έρευνας από το διαδίκτυο.
Το άρθρο που ακολουθεί είναι προσωπική γνώμη της συντάκτριας.

Ποιος δίνει το δικαίωμα στον Έλον Μασκ να δημιουργήσει δισεκατομμύρια ρομπότς ώστε ν' αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σς εργασία, βοηθητικό προσωπικό, εστίαση κ.α. Ρώτησε τους ανθρώπους αν θέλουν να έρθουν σε επαφή με ένα ρομπότ; Αν φοβούνται να συμβιώσουν μ' ένα ρομπότ, αν θα έχουν ζωή αντικαταστώντας τους στο χώρο εργασίας τους με αμέτρητα ρομπότς?
Ο ανθρώπινος παράγοντας έχει εκμηδενιστεί.
Στις ταινίες και στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας η τεχνιτή νοημοσύνη γίνεται ανώτερη από τον άνθρωπο που τη δημιούργησε και αποκτά δύναμη, γίνεται η υπέρτατη νοημοσύνη και συμπεριφέρεται ως κυρίαρχος, αυτόνομη και υπερδύναμη.
Γιατί λοιπόν ενόσω το γνωρίζει συνεχίζει την παραγωγή τους;
Έφτιαξε το πλέγμα γύρω από τη γη, ελέγχει ήδη την τηλεπικοινωνία, την τεχνολογία και κινείται ελεύθερος, ανεξέλεγκτα προς την καταστροφή των ανθρώπων.
Ποιος δεν μας εγγυάται ότι δεν θα δημιουργήσει ρομπότ στρατιώτες για την Αμερικάνικη κυβέρνηση; Όχι ότι δεν υπάρχουναλλά μιλάμε για μαζική παραγωγή ρομπότ στρατιωτών.
Το πράγμα έχει ξεφύγει επικίνδυνα και κανένας δεν διαμαρτύρεται.
Ζούμε την επιστημονική φαντασία των βιβλίων και των ταινιών που έχουμε διαβάσει και παρακολουθήσει.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: www.google.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις