The Fury- Alex Michaelides

 


Άλεξ Μιχαηλίδης

Γειά σου!

Ελπίζω να είσαι καλά και να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι. Πέρασα τα καλύτερα μέχρι τώρα. Ήμουν μόλις στη Νέα Υόρκη και μετά στο Λος Άντζελες, υπέγραφα βιβλία και συναντούσα βιβλιοπώλες. Ειλικρινά, ο ενθουσιασμός, η αφοσίωση και η απόλυτη ευγένεια όλων των ανθρώπων που πουλάνε τα βιβλία μου μόλις με εξέπληξαν. Και μετά τον COVID, ένιωσα υπέροχα που επιτέλους τους συνάντησα πρόσωπο με πρόσωπο, τους σφίξαμε το χέρι και τους λέμε «Ευχαριστώ».

Η Νέα Υόρκη ήταν ιδιαίτερα μαγική. Είμαι τόσο χαρούμενος που κατάφερα να εξερευνήσω την πόλη και είδα τρεις φανταστικές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ — Wicked (πιθανώς η έκτη μου προβολή!), Camelot και, το καλύτερο από όλα, Sweeney Todd. Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ για να σε κάνει τόσο χαρούμενο που είσαι ζωντανός, έτσι δεν είναι;

Ήμουν επίσης στη Νέα Υόρκη για την αποκάλυψη του εξωφύλλου και του τίτλου του The Fury — και η ανταπόκριση ήταν εντελώς συντριπτική. Νιώθω δέος για τον εκδότη μου, τον Celadon, και για όσα έχουν πετύχει. Νομίζω ότι το εξώφυλλο είναι εκπληκτικό και χαίρομαι που το σκέφτονται και άλλοι άνθρωποι. Και το να δω το εξώφυλλο να αποκαλύπτεται ζωντανά στο Good Morning America και μετά να εμφανίζεται στη γιγαντιαία διαφημιστική πινακίδα στην Times Square ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μερικές φορές πρέπει να τσιμπήσω τον εαυτό μου, γιατί κυριολεκτικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα!

Επίσης, με ενθουσιασμό, θα ήθελα να είστε οι πρώτοι που θα δείτε το εξώφυλλό μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πραγματικά έχω ταλαιπωρηθεί να διαλέξω ανάμεσα σε αυτό και το εξώφυλλο των ΗΠΑ! Είναι και οι δύο τόσο υπέροχοι. Λατρεύω τη σπασμένη εικόνα του νησιού και της θάλασσας και τον υπαινιγμό μιας επικείμενης καταιγίδας. Νομίζω ότι είναι πραγματικά στοιχειωμένο. Ελπίζω να το αγαπήσετε και εσείς!

Μιλώντας για το The Fury, θα ήθελα να σας πω λίγα περισσότερα για αυτό και να σας παρουσιάσω τους τρεις βασικούς χαρακτήρες.

Ας ξεκινήσουμε με το αστέρι — Lana Farrar. Η Lana είναι μια Αμερικανίδα σταρ του κινηματογράφου που κάποτε ήταν μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς στον πλανήτη. Αποσύρθηκε μυστηριωδώς 10 χρόνια πριν ξεκινήσει το βιβλίο, μετά τον τραγικό θάνατο του συζύγου της. Η Λάνα έχει ένα ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα και υποκινεί την πλοκή καλώντας τους καλύτερους φίλους της να περάσουν το Πάσχα μαζί της, στο νησί.

Ως σεναριογράφος, είχα την τύχη να δουλέψω - και να παρατηρήσω - με μια σειρά από διάσημες γυναίκες που έδωσαν την έμπνευση για τη Λάνα. Πάντα με γοήτευαν οι άνθρωποι με το είδος της προσωπικότητας που τους κάνει να αντέχουν τα βλέμματα του κόσμου πάνω τους χωρίς να λυγίζουν κάτω από την πίεση — και πόσο συχνά καταλήγουν να χωρίζονται σε δύο άτομα: τη δημόσια και την ιδιωτική προσωπικότητα. Στη Lana, ήθελα να εξερευνήσω την ασυμφωνία και την ένταση που είναι εγγενής στο να αντέχεις αυτού του είδους τη φήμη.

Η Κέιτ Κρόσμπι είναι επίσης σταρ — είναι η καλύτερη φίλη της Λάνα και μία από τις πιο διάσημες βρετανικές ηθοποιούς του θεάτρου της γενιάς της. Αλλά το ταμπεραμέντο της Kate δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό από αυτό της Lana - είναι τόσο άγρια ​​και απρόβλεπτη όσο η Lana είναι ελεγχόμενη και μετρημένη. Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι είχα μια μπάλα γράφοντας Kate! Βασίζεται στις αγαπημένες μου Αγγλίδες ηθοποιούς του θεάτρου και το να κατοικώ στο συναισθηματικό της χάλι ήταν πολύ διασκεδαστικό. Η κακή συμπεριφορά είναι πάντα διασκεδαστικό να γράφεις και να διαβάζεις. Οι αναγνώστες θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν η Κέιτ είναι θεμελιωδώς καλός άνθρωπος παρά τα ελαττώματα της και το γεγονός ότι ο Έλιοτ δεν την συμπαθεί πολύ — ή αν είναι πραγματικά ικανή να δολοφονήσει.

Ποιος είναι ο Έλιοτ; Λοιπόν, είναι ο αφηγητής αυτής της ιστορίας και επίσης ένας χαρακτήρας σε αυτήν. Είναι ένας διάσημος Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, πολυμαθής, πνευματώδης και γοητευτικός.

Ο Έλιοτ εμπνεύστηκε από τον λαμπρό και όξινο κριτικό θεάτρου Άντισον ντε Βιτ στο All About Eve , τον οποίο υποδύθηκε ο Τζορτζ Σάντερς, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ για τον ρόλο. Ως κάποιος που έχει περάσει πολύ χρόνο μέσα και στα σκηνικά ταινιών, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φέρω έναν βαθμό αυθεντικότητας σε αυτή την ομάδα χαρακτήρων. Ο Έλιοτ, συγκεκριμένα, μου έπεσε κάτω από το δέρμα. Είναι ένας άνθρωπος πολλών στρωμάτων, και παρά την εξωτερική ελαφρότητα και την αίσθηση του χιούμορ του, είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο άτομο, που, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, ψάχνει για αγάπη — αν και μερικές φορές σε λάθος μέρη.

Καθώς πλησιάζουμε στην έκδοση του βιβλίου, ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας περισσότερες πληροφορίες για το The Fury , κρατώντας φυσικά όλα τα spoilers μακριά από αυτό. Που δεν θα είναι πάντα εύκολο! Υπάρχουν πολλές ανατροπές και ανατροπές σε αυτό το βιβλίο - νομίζω ότι γι 'αυτό μου άρεσε τόσο πολύ να το γράφω - και αυτό καθιστά λίγο δύσκολο να μιλήσω γι 'αυτό. Αφού το διαβάσετε, θα είμαι τόσο περίεργος να ακούσω τη γνώμη σας.

Μέχρι την επόμενη φορά, φροντίστε και απολαύστε το καλοκαίρι!

Αγάπη,
Άλεξ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις