Το χαμένο κορίτσι, 1874
















Το χαμένο κορίτσι, 1874

Η Blanche Monnier ήταν μια παριζιάνα κοσμική που ήταν γνωστή για την ομορφιά της.

Στη Γαλλία αναφέρεται ως "La Séquestrée de Poitiers" που σημαίνει "Η περιορισμένη γυναίκα του Πουατιέ". Ο λόγος για τον οποίο πήρε αυτόν τον τίτλο είναι τραγικός, και όλα ξεκίνησαν με μια ιστορία αγάπης που δεν είχε ποτέ ευτυχισμένο τέλος.
Ο Μονιέ ήταν από μια πλούσια και σεβαστή οικογένεια από το Πουατιέ. Όταν ήταν 25, ερωτεύτηκε βαθιά έναν "άφραγκο δικηγόρο". Αυτό αναστάτωσε τη μητέρα της, Louise Monnier, που ήθελε η Blanche να παντρευτεί έναν άνθρωπο πλούτου και φήμης. Ωστόσο, η Blanche αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον εραστή της, έτσι η μητέρα της την παγίδεψε σε ένα δωμάτιο επάνω στην έπαυλή τους και την έκλεισε σε ένα κρεβάτι. Η Blanche θα παραμείνει σε αυτό το κρεβάτι για τα επόμενα 26 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της ζωής της σε αυτό το δωμάτιο, ο αδελφός της Louise και του Blache, Marcel, προσποιούνταν ότι το έσκασε και εξαφανίστηκε. Η οικογένεια είχε καλή φήμη, καθώς έκανε δωρεές σε φιλανθρωπίες, και θεωρούνταν έξυπνοι και εργατικοί άνθρωποι.
Τον Μάιο του 1909 ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού έλαβε μια επιστολή που έλεγε λεπτομέρειες για την κατάσταση της Blanche. Ήταν τόσο τρομοκρατημένος, που διέταξε η αστυνομία να πάει αμέσως στην έπαυλη Μονιέ. Πηγαίνοντας επάνω, μυρίστηκαν μια άσχημη μυρωδιά από ένα δωμάτιο με κλειδωμένη πόρτα. Έσπασαν την πόρτα για να βρουν την Blanche, η οποία ήταν σε ένα κρεβάτι περιτριγυρισμένη με τα δικά της περιττώματα, σάπια τροφή, έντομα και τρωκτικά. Η μυρωδιά ήταν τόσο άσχημη, που η αστυνομία άνοιξε το παράθυρο, το οποίο ήταν καλυμμένο τα τελευταία 26 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ο Blanch ζούσε σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι για όλο αυτό το διάστημα.
Η Λουίζ και ο Μαρσέλ συνελήφθησαν. Ο Μαρσέλ βρέθηκε να μην είναι διανοητικά ικανός να δικαστεί. Η Λουίζ πέθανε από καρδιακή προσβολή 2 εβδομάδες μετά την ανακάλυψη της κόρης της.
Η Blanche μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπου υπέφερε από ψυχικές διαταραχές όλη της τη ζωή. Πέθανε το 1913. Ποτέ δεν εγκατέλειψε τον εραστή της, παρόλο που πέθανε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της.
Η εικόνα είναι πραγματική και δείχνει την Blanche πριν και μετά την αιχμαλωσία της.
Δεν έχει ανακαλυφθεί ποτέ ποιος έστειλε το σημείωμα στον γενικό εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΤΙ @revivedhistory - μια ανεξάρτητη σελίδα ιστορίας
Φωτογράφος: Άγνωστος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις