INTERNATIONAL DESIGN DAY

Τα γραφικά για τη Διεθνή Ημέρα Σχεδίου 2023
σχεδιάστηκαν από τη Martina Giustolisi

The theme for International Design Day 2023 has been announced: ‘Peace. Love. Design!'. The theme not only marks the Council's 60th Anniversary but also takes its cue from the activism of the sixties, encouraging designers worldwide to explore issues of environmentalism, social equity, collective movements and radical change.

International Design Day commemorates the founding of the Council on 27 April 1963. The day is an opportunity to recognise the value of design, its capacity to effect change and challenge designers to reflect on the well-being of people within their local environments and find innovative solutions to local needs by using design to honour diversity and transcend borders.    SOURCE:  INTERNATIONAL DESIGN DAY





 Ανακοινώθηκε το θέμα της  Διεθνούς Ημέρας Σχεδίου 2023: «Ειρήνη. Αγάπη. Σχέδιο!'. Το θέμα όχι μόνο σηματοδοτεί την 60η επέτειο του Συμβουλίου, αλλά παίρνει το σύνθημά του από τον ακτιβισμό της δεκαετίας του '60, ενθαρρύνοντας τους σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν ζητήματα περιβαλλοντισμού, κοινωνικής ισότητας, συλλογικών κινημάτων και ριζικής αλλαγής.


Η Διεθνής Ημέρα Σχεδίου τιμά την ίδρυση του Συμβουλίου στις 27 Απριλίου 1963. Η ημέρα είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την αξία του σχεδιασμού, την ικανότητά του να επιφέρει αλλαγές και να προκαλεί τους σχεδιαστές να προβληματιστούν για την ευημερία των ανθρώπων στο τοπικό τους περιβάλλον και να βρουν καινοτόμες λύσεις στις τοπικές ανάγκες χρησιμοποιώντας το σχεδιασμό για να τιμήσουν τη διαφορετικότητα και να ξεπεράσουν τα σύνορα.

2023 ΘΕΜΑ: ΕΙΡΗΝΗ. ΑΓΑΠΗ. ΣΧΕΔΙΟ!

Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Σχεδίου γιορτάζει την 60η επέτειο του Διεθνούς Συμβουλίου Σχεδιασμού με ένα θέμα που ανταποκρίνεται στην κληρονομιά του ICoD ως οργανισμού. Το θέμα, «Ειρήνη. Αγάπη. Σχεδιασμός!», εμπνευσμένο από τον ακτιβισμό της δεκαετίας του εξήντα, ενθαρρύνει τους σχεδιαστές να εξερευνήσουν ζητήματα περιβαλλοντισμού, κοινωνικής ισότητας, συλλογικών κινημάτων και ριζικής αλλαγής.

Το Διεθνές Συμβούλιο Σχεδιασμού  ιδρύθηκε τη δεκαετία του εξήντα, στις 27 Απριλίου 1963, σε μια  ιστορική περίοδο με πολλές κοινωνικές  ανατροπές Τα νεανικά κινήματα της εποχής αμφισβήτησαν όχι μόνο τον πόλεμο και τον πυρηνικό οπλισμό αλλά έθεσαν υπό αμφισβήτηση την υπάρχουσα κοινωνική τάξη πραγμάτων. Αυτά τα κινήματα αμφισβήτησαν και πολέμησαν τη φυλετική ανισότητα, τον ολοκληρωτισμό και την κοινωνική και οικονομική αδικία. Υπερασπίστηκαν τον φεμινισμό, τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και την αγάπη για τους συνανθρώπους τους. Οι λεγόμενοι «χίπις» εξέλιξαν τη φράση «Ειρήνη και αγάπη», υποδηλώνοντας μια επιθυμία για μια ανθρωπότητα που νοιαζόταν και ήταν ευγενική μεταξύ τους.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις