Φωτογραφικά Ζεύγη 2018 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Φωτογραφικά Ζεύγη 2018
στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

   Στέργιος Παπαδάκης – Κώστας Σερέτης
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την όγδοη έκθεση από τη σειρά που τιτλοφορείται «Φωτογραφικά ζεύγη».
Στη σειρά εκθέσεων Φωτογραφικά Ζεύγη παρουσιάζεται κάθε χρόνο η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Μπορεί να είναι συγγενείς ή μπορεί να είναι αχώριστοι φίλοι. Μπορεί το θέμα της φωτογραφίας τους να είναι κοινό, ή μπορεί και η καλλιτεχνική τους προσέγγιση να είναι όμοια. Μπορεί όμως να συνδέονται και μέσα από την ουσιαστική διαφορά μιας φαινομενικά όμοιας δουλειάς. Έτσι, ο διάλογος των εκάστοτε δύο καλλιτεχνικών προτάσεων θα επεκτείνεται νοερά και πέρα από τις αναρτημένες φωτογραφίες, αφού η σχέση των ίδιων των φωτογράφων αλλά και των προτάσεών τους θα προκαλεί τις αναζητήσεις ταυτίσεων και αποστάσεων.
Η όγδοη αυτή έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες του Στέργιου Παπαδάκη και του Κώστα Σερέτη. Οι δύο φωτογράφοι συνδέονται με προσωπική και στενή φιλική σχέση.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στις 19:30, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η έκθεση θα διαρκέσειμέχρι και τις 31 Μαρτίου 2018.

Την σειρά εκθέσεων Φωτογραφικά Ζεύγη διευθύνει ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης ενώ την επιμέλεια της συγκεκριμένης έκθεσης έχει ο φωτογράφος Πάνος Ροζάκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις