Νέα & Ειδήσεις από "Νέες προσθήκες στην Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα"

Διαγωνισμός αστυνομικής ιστορίας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Διάρκεια Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης η 10η Δεκεμβρίου 2013. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή. Το θέμα «Ο φόβος του ξένου» Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των ιστοριών είναι απολύτως ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να είναι αστυνομικά διηγήματα με την ευρεία έννοια του όρου, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.

Βραδιά ποίησης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Δήμο Νέας Ιωνίας και το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας (Αγ. Γεωργίου 40, Νέα Ιωνία). Ποιήματά τους θα παρουσιάσουν οι ποιητές: Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Τάσος Γαλάτης, Γιώργος Γώτης, Τασούλα Καραγεωργίου, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Χρίστος Ρουμελιωτάκης Θα συντονίσει η ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου.

  • Βρετανικό Συμβούλιο: Εκδήλωση ανάγνωσης με νέους συγγραφείς (2/10/13)

    Το Βρετανικό Συμβούλιο πήρε πέρυσι την πρωτοβουλία να καλέσει νέους συγγραφείς και ποιητές να δημιουργήσουν ομάδες συγγραφής «ομοτίμων» και τους προσέφερε χώρο για τις συναντήσεις τους. Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου συναντήσεων στα μέσα Οκτωβρίου, διοργανώνουμε ανοιχτή εκδήλωση ανάγνωσης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι.
  • Παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση για τη σύγχρονη ιστορία στο ελληνικό μυθιστόρημα (2/10/13)

    Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Νίκου Δαββέτα "Ο Ζωγράφος του Μπελογιάννη", την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα). Με αφορμή το βιβλίο, ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συζητούν με τον συγγραφέα για τη σύγχρονη ιστορία στο ελληνικό μυθιστόρημα.
  • Βραδιά Ερευνητή (27/9/13)

    Η «Βραδιά Ερευνητή» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να αναδείξει τον ρόλο του ερευνητή καθώς και το επιστημονικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί, με έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του, παρουσιάζοντας για μια βραδιά στο ευρύ κοινό τον τρόπο δουλειάς και την καθημερινότητά του. Η «Βραδιά Ερευνητή» γιορτάζεται φέτος σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με ποικίλες εκδηλώσεις. Στην Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), σε ρόλο συντονιστή, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»), το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΝΟΗΣΙΣ, για τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής βραδιάς σε πέντε διαφορετικές πόλεις, με κοινό άξονα την προβολή ερευνητικών επιτευγμάτων και την ανάδειξη των ανθρώπων πίσω από αυτά. Στην Αθήνα, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ανοίγει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους και με τη συμμετοχή μιας πλειάδας ερευνητικών φορέων και οργανισμών (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, British Council, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, κ.ά.) προσκαλεί το κοινό σε μία περιήγηση στον άγνωστο κόσμο του ερευνητή, στον τρόπο δουλειάς του και στους χώρους που κινείται, μέσα από ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, προβολές, επιστημονικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται παράλληλα σε 5 ζώνες: Στο Κεντρικό Αμφιθέατρο, στον εκθεσιακό χώρο, στον περιβάλλοντα χώρο, στα εργαστήρια και στον κήπο. Ώρα έναρξης 18.00 ως αργά τα μεσάνυχτα
  • Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

    Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Επειδή τα όρια της ανοχής για τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, επειδή το κλίμα θυμίζει εποχές που δεν θα θέλαμε να ξαναζήσουμε, επειδή απουσιάζει η κρατική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών χτυπημάτων ενός κακοήθους μορφώματος που θα έπρεπε να έχει ήδη τεθεί εκτός νόμου, η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα το πρόσφατο τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι, όπου ένας νέος καλλιτέχνης δολοφονήθηκε από άτομο φίλα προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή. Ώς πότε θα επιτρέπουμε σ’ αυτόν τον εσμό των επικίνδυνων στοιχείων να επεμβαίνουν στην κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου; Καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν αποφάσεις άμεσα. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά!
  • Εγκαίνια της έκθεσης: Παναγιώτης Τέτσης / Χαρακτική από τη Συλλογή του ΜΙΕΤ (01/10/13)

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης "Παναγιώτης Τέτσης / Χαρακτική από τη Συλλογή του ΜΙΕΤ" που θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία του καλλιτέχνη, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, στις 8.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108). Διάρκεια έκθεσης: 1 Οκτωβρίου - 24 Νοεμβρίου 2013 ώρες λειτουργίας: Τρίτη 9.00 π.μ. - 4.00 μ.μ., Τετάρτη & Πέμπτη 2.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ., Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 10.00 π.μ. - 6.00 μ.μ., Δευτέρα κλειστά πληροφορίες: 2310 295.170 & 2310 295.171
  • Έκθεση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Καβάφη

    Διαβάζουμε στον Τύπο: «Οσο κι αν φανεί αιρετικό, ο Καβάφης σκέφτεται με εικόνες», γράφει στον κατάλογο της έκθεσης «Ζωγραφισμένα», η κυρία Ελένη Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών, δίνοντας έτσι μια ακόμα διάσταση στην ποίηση του Αλεξανδρινού. Κι έρχονται 40 σύγχρονοι έλληνες ζωγράφοι, ξεκινώντας από τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα και τον Γιάννη Τσαρούχη να το επιβεβαιώσουν περίτρανα. Αυτό ακριβώς είναι και το περιεχόμενο της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί το βράδυ της Τετάρτης στο Ιδρυμα Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Εκεί που οι στίχοι του ποιητή συναντούν τα σχήματα, τα χρώματα και τα πρόσωπα, η έκθεση τιμά με τη σειρά της τα 150 χρόνια από την γέννηση του Κ.Π. Καβάφη, μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού του Κέντρου Δελφών στην Αθήνα. Η έκθεση στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν) θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 8 Δεκεμβρίου. Κάθε Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή από 10.00 ως 18.00 και κάθε Πέμπη και Παρασκευή από 10.00 ως 20.00.
  • Αδελφοποίηση Μουσείων Καζαντζάκη - Σβάιτσερ

    Με το Σπίτι-Μουσείο του μεγάλου ανθρωπιστή Άλμπερτ Σβάιτσερ (Albert Schweitzer) θα αδελφοποιηθεί το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, ύστερα από πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Είναι το πέμπτο στη σειρά μουσείο με το οποίο προχωρά σε αδελφοποίηση το Μουσείο Καζαντζάκη μετά από εκείνα του Juan Ram
  • Σεμινάριο: Αθήνα -

    Οι σεμιναριακές συναντήσεις του προγράμματος «Αθήνα
  • Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/9/13)

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με διεθνές συνέδριο για τις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Νέα & Ειδήσεις  από "Νέες προσθήκες στην Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις