Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Τα bricks και video από την παράσταση του The Wall

Τα bricks και video από την παράσταση του The Wall


To MusicHeaven βρέθηκε στη χθεσινή επική παράσταση του The Wall στο Ολυμπιακό Στάδιο και προσπάθησε να μάθει ποιό είναι το μυστήριο υλικό από το οποίο αποτελούνται τα εκατοντάδες τούβλα (bricks) που γέμισαν κατά πλάτος, ολόκληρο το στάδιο.
 


Τα bricks και video από την παράσταση του The WallΗ πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου project του Roger Waters, δεν συγκρίνεται με άλλα.
Η δημιουργία του κόστισε περίπου 59.000.000 δολλάρια. Η τεχνολογία που κρύβεται από πίσω περιλαμβάνει προβολή πεντακάθαρης εικόνας από προτζέκτορες που βρίσκονται πάνω από 100 μέτρα μακριά από την ultra-widescreen επιφάνεια προβολής, που είναι τα τούβλα (bricks).
Ταυτόχρονα με τη συναυλία προβάλλεται εικόνα με ποιότητα ταινίας πάνω στο τοίχος, η οποία είναι live και μονταρισμένη σε πραγματικό χρόνο με άλλα εφέ. Ο ήχος είναι surround, κάτι που κάνει ακόμα και τους πιο φανατικούς ακροατές της αρένας να γυρνούν το κεφάλι τους για να δουν το ελικόπτερο που υποτίθεται πως έρχεται από πίσω. Εδώ θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τεχνικό μέρος του The Wall, σε συνέντευξη του sound engineer ‘Trip’ Khalaf.
Ακολουθεί το βίντεο από τη χθεσινή έναρξη. Η σκηνή ξεπερνάει σε ύψος ακόμα και τις πάνω κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου. Στο τέλος του βίντεο, δείτε το αεροπλάνο που πέφτει στη σκηνή και την έκρηξη που ακολουθεί:

Η έναρξη ίσως σας θυμίσει την ταινία Σπάρτακος του Κιούμπρικ:Όσον αφορά τα τούβλα, αυτά αποτελούνται από ...χαρτόνι. Φθάνουν στο χώρο της συναυλίας συμπιεσμένα, όπως ακριβώς και οι γνωστές μας κούτες, και στη συνέχεια το προσωπικό τις "ανοίγει".
Μόνο το κεντρικό τμήμα της σκηνής (πλάτος 31 μέτρα, ύψος 11 μέτρα), αποτελείται από 240 τούβλα, ενώ το υπόλοιπο τμήμα, που φθάνει μέχρι και τα 72 μέτρα πλάτος (!), αποτελείται από πολλές εκατοντάδες άλλα τούβλα.
Τα τούβλα κατασκευάζονται στην Πενσυλβάνια, από ειδικό χαρτόνι. Παλαιότερα δοκιμάστηκε και πλαστικό, όμως έσπαγε εύκολα. Επίσης, το τοίχος ...μυρίζει. Κι αυτό γιατί κάθε τούβλο βάφεται λευκό, με ακρυλική μπογιά. Επίσης, τα τούβλα είναι αρκετά βαρύτερα απ' οτι θα περίμενε κάποιος και έτσι δημιουργείται ένα θέμα με την ασφάλεια του κοινού, καθώς στο φινάλε όλα τα 240 τούβλα πέφτουν προς το κοινό. Έτσι, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί του έργου, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου κανένα τούβλο να μην πέσει πάνω στον κόσμο, κάτι που - όπως λένε και οι υπεύθυνοι - θα μπορούσε να τραυματίσει κάποιον θεατή.
Οι φωτογραφίες είναι από χθες, 31 Ιουλίου 2013, με εξαίρεση την πρώτη που είναι από aestheticsofthemind.wordpress.com
Φωτογραφίες από την κατασκευή όλου του project μπορείτε να δείτε www.stufish.com


Το καρότσι που συλλέγονται τα τούβλα
Το καρότσι που συλλέγονται τα τούβλα
Ένα από τα τούβλα, ενώ μεταφέρεται.
Ένα από τα τούβλα, ενώ μεταφέρεται.
Τα bricks και video από την παράσταση του The Wall
Τα bricks και video από την παράσταση του The Wall
Τα bricks και video από την παράσταση του The Wall
Video απο τη χθεσινή συναυλία (από διάφορους χρήστες του Youtube): 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου