Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Lee Friedlander

10 μαθήματα Lee Friedlander με έχει διδάξει για την φωτογραφία του δρόμου

Click to read more
Οι μικρές οθόνες © Lee Friedlander
Κατά τη γνώμη μου, ο Lee Friedlander είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους (ή απλά άγνωστους) φωτογράφους δρόμου όταν πρόκειται για τη σφαίρα του διαδικτύου / κοινωνικών μέσων. Φυσικά ο Friedlander είναι ένας από τους πυλώνες της φωτογραφίας και είναι γνωστός σε κάθε φοιτητή που έχει πάει στο σχολείο φωτογραφίας. Ωστόσο, όταν άρχισα τη φωτογραφία, δεν είχα ιδέα ποιος ήταν ή ποτέ δεν τον άκουσε.
Όταν κοίταξα για πρώτη φορά τις φωτογραφίες του από τα αστραφτερά αστικά τοπία, δεν τα πήγα πραγματικά. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, άρχισα να εκτιμώ το όραμα και τη μεγαλοφυΐα του όταν έφτασε στο να καταγράψει αυτό που κάλεσε για πρώτη φορά το 1964, "Το αμερικανικό κοινωνικό τοπίο".
Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον Friedlander ή απλά θέλετε να μάθετε περισσότερα για το έργο και τη φιλοσοφία του - διαβάστε παρακάτω.

1. Η αγάπη του για την τζαζ και τη φωτογραφία

Μουσικοί Τζαζ © Lee Friedlander
Μουσικοί Τζαζ © Lee Friedlander
Έχω γράψει αρκετά σχετικά με αυτό στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι το κλειδί για τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία συνδέει δύο διαφορετικούς τομείς που είναι ανόμοιοι (αλλά κάπως σχετικοί).
Κάνοντας έρευνα για αυτό το άρθρο στο βιβλίο " Friedlander " που εκδόθηκε από τον MoMA, ένα από τα πράγματα που με εντυπωσίασε είναι το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία και την τζαζ. Ο Friedlander λέει στην πραγματικότητα ότι μετά τη φωτογραφία, η τζαζ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πάθος του στη ζωή.
Πώς λοιπόν εισήχθη η Friedlander στην jazz; Λοιπόν ας αρχίσουμε πώς εισήχθη στη φωτογραφία.
Ο Friedlander πρωτοπαθεί στην φωτογραφία όταν ήταν περίπου πέντε χρονών. Συνέχισε μια δουλειά για να πάρει πορτρέτα του πατέρα του στο τοπικό φωτογραφικό στούντιο και τυχαία στράφηκε στο σκοτεινό δωμάτιο. Ήταν ενθουσιασμένος από την εμπειρία να δει μια εικόνα να εμφανίζεται σε ένα κενό κομμάτι χαρτί στο σκοτεινό δωμάτιο, σχεδόν σαν μια εμφάνιση.
Στο γυμνάσιο εργάστηκε σε κατάστημα φωτογραφικών μηχανών και βοήθησε έναν τοπικό φωτογράφο πορτρέτου και πήρε συμβουλές από τον Stan Spiegel (τοπικό DJ και ελεύθερο φωτογράφο). Στα 16, ο Friedlander πήρε ένα μεγεθυντικό φακό Omega D-2 και όλα τα εξαρτήματα για να μπορέσει να επικεντρωθεί στην καριέρα του ανεξάρτητου. Έλαβε πολλές περίεργες εργασίες που προωθήθηκε από τον Spiegel που ξεκίνησε την εκτέλεσή του σε ελεύθερη φωτογραφία.
Ο Spiegel αγαπούσε την τζαζ, όπως και ο Friedlander. Υποθέτω ότι οι δύο θα μιλούσαν έναν τόνο τόσο για τη φωτογραφία όσο και για την τζαζ, εμβαθύνοντας το ενδιαφέρον του Friedlander και στις δύο τέχνες. Στον ελεύθερο χρόνο του Friedlander, ξοδεύει συχνά πολύ χρόνο να ακούει τζαζ στο ραδιόφωνο και ακόμη και να ακουμπάει στα τοπικά καταστήματα ρεκόρ.
Ο Friedlander μοιράζεται μια ιστορία για το πώς έπεσε στο διάσημο Louis Armstrong:
"Κάποτε, άκουγα τη μουσική να ξεκινήσει ξανά, αφηρημένος, και κοίταξα ψηλά. Ο Louis Armstrong καθόταν δίπλα μου, και είπα: "Whoa". Και είπε: "Πώς το κάνεις, παιδί;"
Μοιράζεται επίσης τις εμπειρίες του συνεχώς κυνηγώντας τη σκηνή της τζαζ:
Οποτεδήποτε μπορούσαμε να μυρίσουμε τη μουσική, ήμασταν εκεί . Είχα έναν φίλο που ήξερε για μια afterhours λέσχη, όπου οι μουσικοί θα πήγαιναν και μπήκαν μετά από να έπαιζαν. Ο τόπος δεν διέθετε άδεια αλκοόλ. Υποθέτω ότι έτσι μπαίνουμε. Μόλις υπήρχε μια μαύρη ομάδα με ένα μπασίστα αλμπίνο, που ονομάζεται Cecil Young Quartet. Ήταν αρκετά σύγχρονο για εκείνους τους χρόνους, στην πραγματικότητα, πολύ μοντέρνο ".
Ο Friedlander μοιράζεται επίσης τον βαθύ συναισθηματικό αντίκτυπο που είχε η τζαζ στη ζωή του. Θυμάται μια στιγμή που άκουσε για πρώτη φορά τον Τσάρλι Πάρκερ και τον Nat King Cole στο πιάνο στο Σιάτλ:
"Ήμουν ανόητος. Κατά κάποιο τρόπο ήξερα ακριβώς από πού έρχεται. Με έκανε να καταλάβω ότι όλα ήταν δυνατά. "
Καθώς η Friedlander ωριμάζει με τα χρόνια και αρχίζει να τραβήξει φωτογράφους ελεύθερου χρόνου με πλήρη απασχόληση, άρχισε να φωτογραφίζει τζαζ μουσικούς - και πυροβόλησε πολλές καλύψεις για τα αρχεία του Ατλαντικού.
Έτσι πώς φωτογράφησε τους τζαζ μουσικούς; Λοιπόν, επισκέφθηκε συχνά τους στο σπίτι, για να τους κάνει να αισθάνονται άνετα. Ήθελε να καταγράψει την οπτική γωνία αυτών των μουσικών ως ανθρώπους, όχι μόνο καλλιτέχνες σε μια σκηνή.
Μάιλς Ντέιβις © Lee Friedlander
Μάιλς Ντέιβις © Lee Friedlander
Υπάρχει μια συναρπαστική ιστορία στην οποία ο Friedlander έκανε μια συνάντηση πορτρέτου με τον Miles Davis (πιθανότατα έναν από τους πιο διάσημους τζαζ μουσικούς όλων των εποχών). Αρκετά αστείο, αυτός ο "κύριος του δροσιού" ήταν αρκετά νευρικός.Όταν ο Friedlander ρώτησε γιατί ήταν νευρικός, ο Ντέιβις του είπε ότι ήταν ανήσυχος για το πώς θα αποδειχθεί στη φωτογραφία.
Ο Friedlander, σκέπτοντας τα δάχτυλα των ποδιών του, έφερε έναν καθρέφτη στον Ντέιβις για να δει τον εαυτό του. Αυτό διευκόλυνε τον Ντέιβις και είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς ο Friedlander μπόρεσε να κάνει τα πρόσωπα του να αισθάνονται άνετα.
Ο Joel Dorn, ένας παραγωγός από τα αρχεία του Ατλαντικού, δήλωσε αυτό για την ικανότητα του Friedlander να συλλάβει την ουσία των υποκειμένων του: « Οι εικόνες του Lee δείχνουν ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι όταν δεν ήταν που ήταν αυτοί» .

Σημείο πρόσβασης:

Συχνά βρίσκω ότι οι καλύτεροι και οι πιο καινοτόμοι φωτογράφοι έχουν πολλαπλά ενδιαφέροντα, όχι μόνο τη φωτογραφία.
Θεωρώ το ενδιαφέρον του Friedlander για τζαζ συναρπαστικό. Όταν σκέφτεστε την τζαζ, σκέφτεστε τον αυτοσχεδιασμό, την ψυχή και την υπερχείλιση της ενέργειας. Δεν είναι τόσο δομημένο όσο η κλασσική μουσική, και κατά τη διάρκεια του χρόνου που έρχεται σε αντίθεση με πολλά βασικά στοιχεία της μουσικής.
Νομίζω ότι ο Friedlander πήρε μαζί του αυτές τις πτυχές της τζαζ όταν ήρθε στη δική του φωτογραφία. Ο Friedlander γυρίζει συνεχώς για περίπου 63 χρόνια από το 1950 μέχρι σήμερα (ο Friedlander είναι σήμερα 79 ετών και συνεχίζει). Και μέσα από αυτές τις 6 δεκαετίες δουλειάς, εργάστηκε σε μια πληθώρα έργων: από τα αυτοπροσωπογραφικά, μέχρι τα τηλεοπτικά σύνολα, μέχρι και τα λουλούδια.
Είναι ένας άνδρας που δεν ακολουθεί τη σύμβαση και έχει επιδιώξει πολλούς διαφορετικούς τύπους φωτογραφίας. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την τζαζ, η οποία δανείζεται τις εμπνεύσεις της από τις ρίζες της αφρικανικής και ευρωπαϊκής μουσικής.Μέσα από το μίγμα, δημιουργεί κάτι νέο και φρέσκο.
Μην κολλάτε μόνο στο γκέτο της φωτογραφίας όταν πρόκειται για έμπνευση. Κοιτάξτε έξω από τη φωτογραφία για έμπνευση - στη μουσική, την τέχνη, τις ταινίες και πολλά άλλα.Επισκεφθείτε όσες γκαλερί και εκθέσεις μπορείτε. Αγοράστε κάτι που σας ενδιαφέρει δημιουργικά. Προσπαθήστε να δοκιμάσετε το σχέδιο, τη ζωγραφική. Παίζω ένα όργανο.Γράψτε ένα μυθιστόρημα. Κάνετε τίποτα για να κρατήσετε τους δημιουργικούς χυμούς που ρέουν και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα σας βοηθήσουν πολύ να βρείτε το δικό σας φωτογραφικό όραμα και φωνή.

2. Συνέχιση ενός δια βίου ταξίδι αυτοδιδασκαλίας

Αυτοπροσωπογραφία © Lee Friedlander
Αυτοπροσωπογραφία © Lee Friedlander
Πολλοί από εμάς δεν πήγαμε ποτέ στο σχολείο φωτογραφίας. Εγώ προσωπικά δεν το έχω. Είχα την τύχη να γεννηθώ στην εποχή του Διαδικτύου, στο οποίο έμαθα τα πάντα μέσω του διαδικτύου. Τώρα είμαι αρκετά ευλογημένος για να φτιάξω αρκετά χρήματα μέσω των εργαστηρίων μου, μπορώ τώρα να αγοράσω περισσότερα φωτογραφικά βιβλία για να συνεχίσω την αυτοδιδασκαλία μου στον κόσμο της φωτογραφίας.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να πάτε στο σχολείο φωτογραφίας για να μάθετε τη φωτογραφία.Παραδέχομαι ότι τα σχολεία φωτογραφίας μπορούν να είναι σπουδαία (δικτύωση, μάθηση των θεμελιωδών στοιχείων, μάστερ και ανατροφοδότηση από καθηγητές σε έργα), αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά (είναι καταραμένοι).
Επομένως, αν δεν έχετε τα μετρητά για να πάτε στο σχολείο φωτογραφίας (ή δεν θέλετε να πάρετε μαζικά δάνεια), νομίζω ότι μια καλύτερη εναλλακτική λύση είναι να ακολουθήσετε τις δικές σας αυτοδιδασκαλίες.
Πώς λοιπόν η Friedlander μάθει περισσότερα για τη φωτογραφία;
Καλά για να ξεκινήσει, μετά την αποφοίτησή του στο γυμνάσιο πήγε στο Λος Άντζελες για την Art Center School of Design για να συνεχίσει το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία.Εντούτοις γρήγορα βαρέθηκε με την εισαγωγή στην πορεία της φωτογραφίας, καθώς έμαθε όλα όσα χρειάζονταν, κάνοντας περίεργες αποστολές στο γυμνάσιο.
Αυτό που άρχισε να κάνει αντ 'αυτού είναι να επισκεφτεί την προηγμένη πορεία ζωγραφικής του φωτογράφου και ζωγράφου Edward Kaminski.
Φυσικά, η σχολή του σχολείου αναστατώθηκε από το γεγονός ότι ο Friedlander δεν παρακολούθησε τα μαθήματα φωτογραφίας του. Στη συνέχεια, ο Friedlander αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο. Ευτυχώς, ο Καμίνσκι (βλέποντας δυναμικό στο νεαρό Friedlander) τον κάλεσε να μισθώσει ένα δωμάτιο πάνω από το στούντιο του και να ζήσει με την οικογένειά του. Μέσα από αυτά τα χρόνια, ο Friedlander πήρε μια μεγάλη πηγή καθοδήγησης και συμβουλών από τον Kaminski για τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και άλλες μορφές τέχνης που πιθανώς η Friedlander βρήκε πιο ενδιαφέροντα.
Καθώς ο Friedlander μεγάλωσε, συνέχισε το πάθος του για αυτογνωσία και εκπαίδευση.Στο βιβλίο Friedlander, ο Peter Galassi γράφει πώς ο Friedlander θα επισκεφτεί τις βιβλιοθήκες και θα αναλύσει πολλά φωτογραφικά βιβλία όπως θα μπορούσε στον ελεύθερο χρόνο του:
"Μέχρι τη στιγμή που ο Szarkowski έφτασε στο MoMA, ο Friedlander ήταν ήδη αρκετά προχωρημένος στο δικό του αυτοσχέδιο αλλά σταθερό πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας . Η παρακολούθηση των βιβλίων Evans και Atget ήταν το λιγότερο από αυτό. Όταν μια αποστολή τον πήρε νότια, για παράδειγμα, θα προσπαθούσε να δουλέψει σε μια παράκαμψη στην Ουάσινγκτον, για να περάσει μια μέρα στην εξερεύνηση των τεράστιων φωτογραφικών εκτυπώσεων της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου , στο σπίτι του αρχείου της Υπηρεσίας Αγροτικής Ασφάλειας (FSA) στις μεγάλες φωτογραφίες του εμφυλίου πολέμου και σε πολλά άλλα.
Οι επισκέπτες ήταν ελεύθεροι να περιηγηθούν στις στοίβες και ο Friedlander απολάμβανε το γεγονός ότι οι εικόνες της FSA ταξινομούνται ανά θέμα και γεωγραφία, έτσι ώστε ποτέ δεν ήξερε τι έκπληξη μπορεί να τον περιμένει : «Θα περάσω από τη Νότια Καρολίνα ή κάποιο άλλο κράτος , και συναντάμε διακόσιες φωτογραφίες από τον Ben Shahn. Υπέροχο έργο. Μέρος από αυτό που έκανε τους Αμερικανούς έκπληξη ήταν η χρήση του Frank από έναν φακό ευρείας γωνίας 35mm. Αλλά ο Shahn είχε χρησιμοποιήσει επίσης ένα 35mm, έτσι ήμουν προετοιμασμένος. "

Σημείο πρόσβασης:

Πολλοί από εμάς δεν έχουν τα χρήματα, το χρόνο ή τους πόρους για να ακολουθήσουν μια επίσημη εκπαίδευση όταν πρόκειται για τη φωτογραφία. Ωστόσο, η ομορφιά του Διαδικτύου είναι ότι σχεδόν όλα είναι τώρα στα χέρια σας.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φωτογραφία, οι ιστοσελίδες που συνιστώ περισσότερο είναι οι εξής:
 • American Suburb X (έχουν την καλύτερη online συλλογή φωτογραφικών δοκιμίων και γκαλερί διαθέσιμα)
 • Magnum Photos (μπορείτε να δείτε εικόνες υψηλής ανάλυσης από όλους τους φωτογράφους, ακόμα και εικόνες από τα βιβλία τους)
 • YouTube (υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι ντοκιμαντέρ φωτογραφίας - απλά αναζητήστε το όνομα του φωτογράφου και το "ντοκιμαντέρ" ή "συνέντευξη" στο τέλος)
Όχι μόνο αυτό, αλλά με τις προόδους με το iPad και άλλες μορφές ψηφιακών μέσων, μπορείτε ακόμη και να έχετε πρόσβαση σε βιβλία φωτογραφίας (για πολύ φθηνά). Επίσης, δεν χρειάζεται να χρεώνετε με τα έξοδα αποστολής (τα οποία μπορεί να είναι ακριβά για τα φωτογραφικά βιβλία εάν ζείτε εκτός των ΗΠΑ):
Μερικά από τα προσωπικά μου αγαπημένα αυτή τη στιγμή (διαθέσιμα στο iTunes για το iPad ή το iPhone σας). Επίσης, αν έχετε άλλες συστάσεις, αφήστε ένα σχόλιο στο τέλος του άρθρου.
Εκπαιδευτικά βιβλία για τη φωτογραφία (ηλεκτρονικά)
 • Η εκπαίδευση ενός φωτογράφου: (μόνο ~ 7 δολάρια στο βιβλιοπωλείο του Αμαζονίου.) Έχει μια θαυμάσια συλλογή από πρακτικά δοκίμια για όλες τις πτυχές της φωτογραφίας το φιλοσοφικό, πώς να εργαστείς επαγγελματικά, και το τμήμα της εκπαίδευσης).
 • David Hurn: Ως φωτογράφος (ένας από τους καλύτερους πρακτικούς οδηγούς που έχω διαβάσει στη φωτογραφία - από τον φωτογράφο Magnum David Hurn). Ένα από τα αγαπημένα μου διαβάζει. Μόνο ~ 6 USD για μορφή e-book και 13 δολάρια αν θέλετε έκδοση εκτύπωσης.
Φωτογραφικά βιβλία (ηλεκτρονικά)
Επίσης, εκτιμώ ιδιαίτερα τα βιβλία φωτογραφίας με βάση το χαρτί για την εκπαίδευση.Τείνουν να είναι πολύ πιο ακριβά, αλλά hey- ξοδεύουμε εκατοντάδες δολάρια σε νέες κάμερες και φακούς. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τα χρήματα για να βελτιώσουμε πραγματικά την κατανόησή μας και τη γνώση της φωτογραφίας; Μερικά από τα προσωπικά μου αγαπημένα:
 • Φύλλα επαφής Magnum :
  • Εάν έχετε ~ 100 δολάρια για να διαθέσετε και είστε σοβαροί για τη λήψη της φωτογραφίας σας εκπαίδευση στο επόμενο επίπεδο, θα ήταν ηλίθιο να μην αγοράσει αυτό το βιβλίο. Η κόλαση, θα ήθελα ακόμη και να χρεώσω με την πιστωτική μου κάρτα και να την αγοράσω. Παρουσιάζει τα φύλλα επαφής ορισμένων από τις πιο διάσημες εικόνες που έχουν τραβήξει ιστορικά οι φωτογράφοι της Magnum. Αγόρασέ το.
 • Ιστορίες Magnum :
  • Το βιβλίο είναι μια θαυμάσια συλλογή από σας το μαντέψατε, ιστορίες πίσω από μερικές από τις πιο φανταστικές εικόνες των φωτογράφων Magnum που είπαν οι ίδιοι οι φωτογράφοι. Είναι επίσης μια ωραία εισαγωγή στο έργο πολλών φωτογράφων της Magnum. Μια σταθερή συμφωνία σε ~ 55 δολάρια.
 • Παρευρισκόμενος: Ιστορία της φωτογραφίας του δρόμου :
  • Το βιβλίο είναι ένας εξαιρετικός πόρος για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της φωτογραφίας δρόμου. Πολύ σε βάθος, λίγο πυκνά κατά περιόδους, αλλά πρέπει να έχετε στη φωτογραφική σας βιβλιοθήκη. Μπορείτε να πάρετε ένα χρησιμοποιημένο αντίγραφο στο Amazon για ~ 55 δολάρια. Αγοράστε πριν όλα τα φτηνά αντίγραφα που πωλούνται:
Αν θέλετε περισσότερες συστάσεις για το βιβλίο φωτογραφιών, μπορείτε να δείτε την ανάρτησή μου εδώ: 75+ Εμπνευσμένα Βιβλία Φωτογραφίας Street You You Gota Own .

3. Εισάγετε τον εαυτό σας στις φωτογραφίες σας

Αυτοπροσωπογραφία © Lee Friedlander
Αυτοπροσωπογραφία © Lee Friedlander
Ένας από τους πρώτους "κανόνες" που έμαθα κατά την εκκίνηση της φωτογραφίας είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να έχεις τον δικό σου προβληματισμό ή σκιά σε μια φωτογραφία.
Ωστόσο, ένα από τα πράγματα που έμαθα από τον Friedlander είναι πώς το χρησιμοποίησε πραγματικά προς όφελός του: πρόσθεσε τις δικές του αυτοπροσωπογραφίες σε πολλές από τις φωτογραφίες του. Στην πραγματικότητα, έχει αρκετά από αυτά που έδωσε ακόμη και το δικό του βιβλίο για αυτό: Lee Friedlander: Αυτοπροσωπογραφίες .
Στο Friedlander, αυτό έπρεπε να πει ο Galassi για τον Friedlander και τα αυτοπροσωπογραφικά του:
"Ο Friedlander, όμως, με τρόπο που γρήγορα έγινε σήμα κατατεθέν της δουλειάς του, πήγε μετά από την ιδέα σαν σκύλος για ένα οστό, ενθαρρύνοντας τον εαυτό του να συμπεριφέρεται σαν ένα charater με δική του ανιδιοτέλεια . Η σκιά του έγινε ο πρωταγωνιστής των μικρών δράμάτων του δρόμου . ή μερικές φορές ήταν απλώς ο περιπλανώμενος ντρίπας , ή ο νυσταγμένος τρελός που δεν μπορεί να αντισταθεί στο να σπρώξει το κεφάλι του σε πράγματα.
Ο προβληματισμός του Friedlander, επίσης, πρόσφερε πληθώρα ευκαιριών για κωμική αυτο-απόσβεση . Πολλές από αυτές τις εικόνες είναι σαν τα αστεία στη σύμβαση του συγγραφέα, οι αποστολές των δοκιμών και των δοκιμασιών του εμπορίου ».

Σημείο πρόσβασης:

Πειραματιστείτε με τη φωτογραφία σας και εισάγετε τον εαυτό σας στις δικές σας φωτογραφίες. Νομίζω ότι η αυτοπροσωπογραφία είναι μια από τις πιο υποτιμημένες μορφές φωτογραφίας. Δεν είναι μόνο δύσκολο να το κάνεις αποτελεσματικά, αλλά λέει πολλά για εσένα ως φωτογράφος. Θεωρώ επίσης προσωπικά συναρπαστικό να βλέπω τους φωτογράφους στις εικόνες τους - αισθάνεται πιο προσωπική, πιο πραγματική.
Ρίξτε μια ματιά στη σειρά αυτο-πορτρέτου του Friedlander για να πάρετε κάποια έμπνευση. Μπορείτε πραγματικά να δείτε πώς προσθέτει τη δική του ξηρή, πνευματική αίσθηση του χιούμορ και αυτοαποσύνθεση στις εικόνες του. Εάν ένας φωτογράφος είναι σε θέση να παρουσιάσει τη δική του / της "αληθινή" προσωπικότητα μέσα από τις φωτογραφίες του - είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Νομίζω ότι ο Friedlander το έκανε αριστοτεχνικά.
Δείτε περισσότερα από τα αυτοπροσωπογραφίες του εδώ .

4. Ενσωματώστε περισσότερο περιεχόμενο στις φωτογραφίες σας

Επιστολές από τους ανθρώπους © Lee Friedlander
Επιστολές από τους ανθρώπους © Lee Friedlander
Ένα από τα πράγματα που αγαπούσα περισσότερο για το έργο του Friedlander είναι πως κατάφερε να ενσωματώσει πολλά περιεχόμενα στις φωτογραφίες του χωρίς να γίνει υπερβολικά απασχολημένος. Ο Friedlander ήταν πολύ συνειδητός για το πώς πλαισιώνει τις σκηνές του, και ήθελε να προσθέσει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στα πλάνα του προσθέτοντας περιεχόμενο ενδιαφέροντος.
Πώς λοιπόν ο Friedlander πρόσθεσε περισσότερο περιεχόμενο στα πλάνα του; Καλά για να ξεκινήσει, όποτε είναι δυνατόν - θα προσθέσει στοιχεία των νέων στοιχείων στις φωτογραφίες του. Σε μια συνέντευξη, συζητά πώς καλωσόρισε τα εμπόδια στο προσκήνιο, ενώ άλλοι φωτογράφοι θα το αποφύγουν:
"Κάποιος άλλος θα μπορούσε να περπατήσει δύο πόδια μακριά για να πάρει εκείνες τις πόλους και σκισίματα και άλλα πράγματα από το δρόμο, σχεδόν με τα πόδια δύο για να μπει σε αυτό , επειδή είναι ένα μέρος του παιχνιδιού που παίζω. Δεν είναι καν συνειδητός. Πιθανότατα να παρασύρτω απ 'αυτό ... σαν να βρήκα μια ευχαρίστηση. Βρήκατε κάτι που σας αρέσει και παίζετε μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής σας. "
Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Friedlander ήταν πάντα ένας τεράστιος ανεμιστήρας των φακών ευρείας γωνίας. Ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού έργου του Friedlander έγινε με φακό 35mm στη Leica του, και μερικά από τα έργα του αργότερα με ένα εξαιρετικά ευρύ Hasselblad. Εξηγεί τη σημασία του ευρυγώνιου φακού για να προσθέσει περισσότερο περιεχόμενο στις εικόνες του:
"Όσο πιο μεγάλη είναι η γωνία, τόσο πιο πιθανό είναι να απαντάς ενστικτωδώς, γιατί όσο περισσότερο βρίσκεται η εικόνα στην εικόνα, σαν να ήταν στο επίκεντρο, ακόμα κι αν δεν ήταν. Στην εικόνα αυτή συζητούσαμε χθες, όχι όλα είναι πραγματικά έντονα. λοξοτομείτε πραγματικά να δείτε τι είναι αυτό το μικρό δέντρο. Αλλά από την άποψη της λογοτεχνίας της φωτογραφίας, λέει όλα όσα χρειάζεται να πει, και το απόλυτα λεπτό ...
Νομίζω ότι είναι μέρος του τέχνασμα ενός φακού ευρείας γωνίας - που σας επιτρέπει να έχετε περισσότερα πράγματα, ίσως στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, όποιο τρόπο θέλετε να το σκεφτείτε . Ακόμη και αν κάτι είναι λίγο, αλλά δεν είναι εστιασμένο, έχει την τάση να αισθάνεται σαν να ήταν παντρεμένο με τα άλλα πράγματα. "
Ένας λόγος που απολάμβανε επίσης γυρίσματα με ένα Hasselblad αργότερα στην καριέρα του είναι το γεγονός ότι ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει το τετραγωνικό σχήμα για να προσθέσει περισσότερο περιεχόμενο στις εικόνες του:
"Φαινόταν να είναι το ίδιο ορθογώνιο με περισσότερο ουρανό στην κορυφή ... Πάντα ήθελα περισσότερο ουρανό από μια οριζόντια εικόνα . Ξαφνικά, ολόκληρο το δέντρο βρίσκεται στην εικόνα. "

Σημείο πρόσβασης:

Ένας από τους λόγους για τους οποίους νομίζω ότι οι φωτογραφίες του Friedlander είναι τόσο ενδιαφέρουσες είναι ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που βλέπουν στις φωτογραφίες του.
Για να προσθέσετε περισσότερο περιεχόμενο στις δικές σας φωτογραφίες, μπορεί να είναι αρκετά απλό.
Για να ξεκινήσετε, όταν είναι δυνατόν κάντε ένα βήμα πίσω. Κατά προτίμηση, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε φακό ευρείας γωνίας (περίπου 35mm ή ευρύτερο), αλλά πιθανότατα να κάνετε με 50mm ή κάτι παραπάνω. Απλά κάντε ένα βήμα πίσω.
Τι άλλο μπορείτε να κάνετε είναι να αναπροσανατολίσετε τη θέση της φωτογραφικής μηχανής σας. Ορισμένες σκηνές τείνουν να φαίνονται καλύτερα σε οριζόντια ή κάθετη μορφή. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο περιεχόμενο (ανάλογα με το τι θα βρείτε πιο ενδιαφέρον). Για παράδειγμα, εάν φωτογραφίζετε πορτρέτα ανθρώπων ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια κατακόρυφη μορφή για να πάρετε ένα πλάνο πλήρους σώματος από αυτά (για να δείτε το ενδιαφέρον περιεχόμενο αυτού που φορούν, του πώς στέκονται και του φόντου). Ωστόσο, αν φωτογραφίζετε περισσότερο ένα αστικό τοπίο, μια οριζόντια μορφή μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα - ώστε να μπορείτε να πάρετε περισσότερο από το δρόμο και τους δρόμους.
Έτσι, εάν θέλετε οι φωτογραφίες σας να είναι πιο οπτικά πολύπλοκες και ενδιαφέρουσες, προσθέστε περισσότερο περιεχόμενο στις φωτογραφίες σας.

5. Συνεχίστε να διαβάζετε βιβλία

1960s © Lee Friedlander
1960s © Lee Friedlander
Μια ορισμένη φιλοσοφία στην οποία πιστεύω (σε ορισμένες περιπτώσεις) είναι η ιδέα του " βάθους πάνω από το πλάτος ".
Για παράδειγμα, μερικές φορές μπορεί να είναι καλύτερο να είσαι πραγματικά καλός σε ένα πεδίο αντί να είσαι μέσος σε πολλά διαφορετικά πεδία. Στην επιχείρηση, πάντα μιλούν για την εξεύρεση μιας θέσης. Όσον αφορά τη μουσική, οι πιο επιτυχημένοι παίκτες είναι κύριοι ενός οργάνου. Το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί και στη φωτογραφία, οι καλύτεροι φωτογράφοι τείνουν να επικεντρωθούν σε ένα πεδίο (δεν είδατε τον Henri Cartier-Bresson να επιδιώκει τη μακρογραφία και να φωτογραφίζει αστέρια).
Πέρυσι αγόρασα πάνω από 50 φωτογραφικά βιβλία και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχα είναι ότι επέλεξα πλάτος πάνω από το βάθος. Το πρόβλημα είναι ότι θα περάσω μερικά λεπτά μόνο μέσα από ένα φωτογραφικό βιβλίο, χωρίς να αφιερώνω αρκετό χρόνο για να καταλάβω την ομορφιά και τις αποχρώσεις των φωτογραφιών ή των δοκίμων που περιλαμβάνονται μέσα.
Όταν επισκέφτηκα τον Kaushal Parikh , έναν από τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους δρόμου που γνωρίζω στην Ινδία, μου είπε πως πιθανώς να διαβάσει κάθε ένα από τα φωτογραφικά του βιβλία τουλάχιστον πενήντα φορές. Ήμουν πολύ ντροπή να πω ότι για τα περισσότερα από τα φωτογραφικά μου βιβλία, τα διαβάζω μόνο σε πέντε φορές κατ 'ανώτατο όριο.
Ο Friedlander πιστεύει επίσης σε αυτή την ιδέα του "βάθους πάνω από το πλάτος" όταν πρόκειται για την εξέταση φωτογραφικών βιβλίων σε μια συνέντευξη που έκανε το 1992:
"Μου αρέσει να κάνω βιβλία ... Συνειδητοποιώ ότι η φύση της φωτογραφίας είναι τέτοια που δεν μπορώ να δω τα πάντα στην πρώτη ματιά, γιατί η φωτογραφία έχει αυτή την ικανότητα να χειρίζεται τόσο καλά τις πληροφορίες . Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σε μια φωτογραφία που συχνά δεν βλέπω μέχρι την πέμπτη ανάγνωση ή 30 χρόνια αργότερα .
Μπορώ να παραλάβω το βιβλίο Walker American Photographs σήμερα και να δούμε κάτι που δεν είχα δει ποτέ πριν - και είμαι κύριος αυτού του βιβλίου για πάνω από 30 χρόνια. Πιστεύω λοιπόν ότι τα βιβλία είναι ένα εξαιρετικό μέσο για τη φωτογραφία. Φαίνονται να είναι οι καλύτεροι. Μπορώ να επιστρέψω και να ξαναδιαβάσω τα πράγματα - «Αχ, δεν το είχα ξαναδεί» .

Σημείο πρόσβασης:

Είναι υπέροχο να επενδύσετε τα χρήματά σας σε φωτογραφικά βιβλία, αλλά και πάλι μην κάνετε ό, τι έκανα και απλά πηγαίνετε σε ένα ξεφάντωμα για να διαβάσετε μόνο ένα ή δύο βιβλία.
Αντίθετα, θα συνιστούσα να αγοράζω λιγότερα βιβλία φωτογραφίας και να τα γνωρίζω καλά.
Όπως είπε ο Friedlander, όταν επισκέπτεστε ξανά τα βιβλία, θα δείτε συχνά μικρές λεπτομέρειες που ίσως έχετε παραβλέψει την πρώτη φορά.
Όχι μόνο αυτό, αλλά ανακάλυψα έναν από τους καλύτερους τρόπους να «διαβάσω» ένα φωτογραφικό βιβλίο είναι να αναρωτηθείτε τις ακόλουθες ερωτήσεις:
 • Γιατί επέλεξε ο φωτογράφος να συμπεριλάβει αυτή τη φωτογραφία στο βιβλίο; (ειδικά αν δεν βρίσκω την φωτογραφία προσωπικά ενδιαφέρουσα).
 • Γιατί ο φωτογράφος επέλεξε αυτή την εικόνα ως την πρώτη εικόνα στο βιβλίο; (το ίδιο ισχύει και για την τελευταία φωτογραφία σε ένα βιβλίο).
 • Γιατί ο φωτογράφος αποφάσισε να συμπεριλάβει δύο από αυτές τις φωτογραφίες δίπλα-δίπλα σε ένα βιβλίο, ενώ οι άλλες φωτογραφίες είναι μόνο σε μία σελίδα;
 • Γιατί ο φωτογράφος ακολουθούσε το βιβλίο με τον τρόπο που έκανε;
Με το να είσαι πολύ πιο ενεργός αναγνώστης βιβλίων φωτογραφίας, θα καταλάβεις καλύτερα την πρόθεση του φωτογράφου - και θα κερδίσεις μια καλύτερη εκτίμηση του έργου ενός φωτογράφου.

6. Κατηγοριοποιήστε το έργο σας

Επιστολές από τους ανθρώπους © Lee Friedlander
Επιστολές από τους ανθρώπους © Lee Friedlander
Ο Lee Friedlander έχει εργαστεί σε μια ποικιλία έργων σε όλη τη διάρκεια της φωτογραφικής του ζωής. Αλλά προκύπτει ένα πρόβλημα: πώς κατάφερε να κατηγοριοποιήσει όλα αυτά τα έργα και να εργαστεί σε πολλά έργα ταυτόχρονα;
Μέσα από αυτή τη συνέντευξη με τη Μαρία σε μια έκδοση από τους "Σειρά Σιμόνσιν Φωτογράφους στην Εργασία" κερδίζουμε μια καλύτερη κατανόηση.
Μαρία: "Εργάζεστε σε μια σειρά από εικόνες σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα μέχρι να το εξαντλήσετε ή απλά φωτογραφίζετε και αφήνετε κάθε έργο να εμφανιστεί;"
Friedlander: " Απλά δουλεύω και ρίχνω τις εικόνες σε ένα κουτί που λέει" X "ή οτιδήποτε άλλο, και τελικά αν το κουτί γεμίσει αξίζει να το κοιτάς . Συχνά εργάζομαι σε δύο ή τρία ή τέσσερα από αυτά τα πράγματα ταυτόχρονα. Οι άνθρωποι μου λένε ότι όλοι φαίνονται σαν να έχουν μελετηθεί καλά, και αυτό γιατί εργάστηκα για αυτά για τόσο πολύ καιρό.
Συνοψίζοντας, ο Friedlander κατηγοριοποιεί τις φωτογραφίες του και αποφασίζει εάν ένα έργο αξίζει να συνεχιστεί εάν αρχίσει να συγκεντρώνει πολλά από αυτά τα θέματα. Όχι μόνο αυτό, αλλά η σημασία της εργασίας για ένα έργο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η συνέντευξη συνεχίζεται και η Μαρία ζητάει από τον Friedlander γιατί εργάζεται με αυτόν τον τρόπο. Ο Friedlander απαντά:
Με κάποιον τρόπο να ξεφορτωθεί την αγάπη - γιατί δεν το σκέφτομαι, παρά μόνο ότι κάνω αυτό το μικρό κομμάτι όλη την ώρα. Και δεν ξέρω τι θα είναι μέχρι και αρκετά χρόνια αργότερα, όταν θα αρχίσω να τα κοιτάω. Τα γυμνά, για παράδειγμα, χρειάστηκαν περίπου δώδεκα χρόνια και δεν τα κοίταξα πραγματικά πολύ εκείνη την εποχή. Μόλις πήγαν σε κουτιά. "

Σημείο πρόσβασης:

Είναι δύσκολο να εργαστείτε ταυτόχρονα σε πολλαπλά προγράμματα και να οργανώσετε τα πάντα.
Εργάζομαι σε πολλά έργα αυτήν τη στιγμή (κοστούμια, στο επίκεντρο, πολύχρωμα τυχαία πράγματα, αεροδρόμια, παιδιά με όπλα κ.λπ.) και μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να κρατηθούν πάνω σε όλα.
Κάποια συμβουλή:
 • Όταν ανακαλύπτετε ένα έργο που μπορεί να είναι ενδιαφέρον (ή αν βλέπετε κοινά θέματα που εμφανίζονται στην εργασία σας), δημιουργήστε ένα φάκελο στον φάκελο των εικόνων σας με τον τίτλο του έργου. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως τα "ζώα", "κόκκινο χρώμα" ή "στάσεις λεωφορείων".
 • Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε απλούς φακέλους στο Mac ή τον υπολογιστή σας, επειδή οι κατάλογοι και οι ετικέτες του Lightroom μπορούν να καταλήξουν υπερβολικά περίπλοκοι.
 • Αποθηκεύστε εικόνες πλήρους ανάλυσης σε κάθε έναν από αυτούς τους φακέλους.
 • Με την πάροδο του χρόνου, συνεχίστε να προσθέτετε φωτογραφίες που σας ενδιαφέρουν σε κάθε φάκελο.
 • Σύντομα θα δείτε ότι ορισμένοι φάκελοι γίνονται γεμάτοι. Οι άλλοι φάκελοι δεν θα αυξηθούν σε μέγεθος. Πιθανότατα είναι καλύτερα να ακολουθείτε τα έργα που αρχίζετε να ανακαλύπτετε πολλά.
 • Αρχίστε να εστιάζετε συνειδητά σε αυτά τα έργα και να συνεισφέρετε σε αυτόν το φάκελο.
Τρέφω με ταινία και είμαι λυπημένος που παραδέχομαι: τα αρνητικά μου είναι ένα χάος.Είναι απλά όλοι σε ένα κιβώτιο που κάθεται στο σπίτι.
Αλλά για να έχω μια ειρήνη του μυαλού, έχω βεβαιωθεί ότι έχω υψηλής ποιότητας σαρώσεις όλων των φωτογραφιών μου. Επομένως, χρησιμοποιώ την παραπάνω τεχνική ακόμα και για τις ταινίες μου, καθώς είναι ευκολότερο να αποθηκεύονται ψηφιακά αρχεία από τα αρνητικά του κινηματογράφου.

7. Πραγματοποιήστε αυτό που δεν έχετε έλεγχο (και τι έχετε τον έλεγχο)

1960s © Lee Friedlander
1960s © Lee Friedlander
Ως φωτογράφοι, ένα πράγμα που προσπαθούμε να έχουμε είναι περισσότερος έλεγχος.Περισσότερος έλεγχος του φόντου, περισσότερος έλεγχος των χειρονομιών του υποκειμένου, έλεγχος των φωτογραφικών μηχανών μας.
Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας (ειδικά στην φωτογραφία του δρόμου) έχουμε ελάχιστο ή και καθόλου έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο οι φωτογραφίες μας καταλήγουν. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το φως του ήλιου, δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πρόκειται να σας αντιδράσουν στους δρόμους και δεν μπορείτε να ελέγξετε τυχαία συμβάντα.
Τα δύο μόνο πράγματα που μπορείτε πραγματικά να ελέγξετε (όπως είπε ο David Hurn στο " Το να είσαι φωτογράφος ") είναι όπου στέκεσαι και πότε πρέπει να πατήσεις στο κλείστρο.
Ο Friedlander επεκτείνει την ιδέα ότι έχουμε ελάχιστο ή και καθόλου έλεγχο στην έκβαση των φωτογραφιών μας και χρησιμοποιεί μερικές ενδιαφέρουσες αθλητικές αναλογίες:
"Αν παίρνετε κάποιον σαν τον Michael Jordan και αν του είπατε," Michael, σε ένα συγκεκριμένο σημείο όταν τρέχετε το πεδίο και η μπάλα έρχεται σε σας, τι θα κάνετε; "θα σας χαλάσει σαν να είσαι τρελός. Επειδή υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που θα μπορούσε να κάνει: θα μπορούσε να κινηθεί σχεδόν οπουδήποτε ή θα μπορούσε να περάσει μακριά ή θα μπορούσε να πυροβολήσει ή θα μπορούσε να ντρίψει. Δεν θα είχε καν ιδέα γιατί θα έπρεπε να δει τι συνέβαινε.
Και νομίζω ότι είναι πολύ παρόμοια με τη φωτογραφία, η οποία δεν νομίζω ότι είναι παρόμοια με τη ζωγραφική ή τη γραφή στις περισσότερες περιπτώσεις.Αυτή η μικρή μικρή στιγμή είναι μια αρχή και ένα τέλος και έχει κάτι να κάνει με την ίδια νοοτροπία που πρέπει να χρησιμοποιήσει ένας αθλητής.
Παρακολούθησα, για παράδειγμα, το τένις. Τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι καλοί παίκτες του τένις, ειδικά τι συμβαίνει όταν η μπάλα αναπηδά και κάνει περίεργα πράγματα. Δεν θα μπορούσατε να προβλέψετε τι πρόκειται να κάνετε.Θα σας εξυπηρετήσει. Τι θα κάνεις? Προσπαθήστε να το χτυπήσετε πίσω. Όχι μόνο προσπαθήστε να το χτυπήσετε πίσω, προσπαθήστε να το χτυπήσετε πίσω με έναν περίεργο τρόπο. Ή με κάποιο αρθρωτό τρόπο.
Και νομίζω ότι η φωτογραφία είναι κολλημένη με τις ίδιες στιγμές, ειδικά αν δεν είστε φωτογράφος στούντιο. Δεν έχετε πολύ έλεγχο ».
Πώς μπορούμε λοιπόν να αποκτήσουμε περισσότερο έλεγχο όταν πρόκειται για φωτογραφία στο δρόμο; Λοιπόν, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να κρατάτε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά και να είστε έτοιμοι. Μετά από όλα, μερικά από τα πιο απρόβλεπτα πράγματα συμβαίνουν στους δρόμους που είναι και πέρα ​​από τα πιο τρελά όνειρά μας:
«Μερικές φορές δουλεύοντας με κάμερα, κάποιος κάνει κάτι που είναι απλά πέρα ​​από την πεποίθηση. Ο Γκάρι Γουίνωραντ παίρνει φωτογραφίες από πράγματα που με τα πιο τρελά όνειρά σας δεν νομίζετε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν στον κόσμο. Υπάρχει μια εικόνα της γλώσσας μιας αγελάδας στο καπέλο ενός καουμπόη που γίνεται ένα όμορφο πράγμα. μοιάζει με ένα κομμάτι αρχιτεκτονικής. Στα πιο άγρια ​​όνειρά σου δεν μπορείς να το καταφέρεις και αυτό ακριβώς επειδή γνώριζε ότι θα ήταν δυνατό. Ήταν εκεί όταν συνέβη και το κεφάλι του εργάστηκε με αυτόν τον τρόπο . Ή κοιτάξτε εκείνο το ζευγάρι στην πέμπτη λεωφόρο με τον πίθηκο που μοιάζει με μια οικογένεια. Ακατέργαστες εικόνες, αλλά το πιο ευφάνταστο πρόσωπο στον κόσμο δεν θα έβρισκε αυτό το σύνολο των πραγμάτων . "
Ο Friedlander επεκτείνει επίσης τη σημασία του ελέγχου του πού θέλουμε να βγάλουμε μια καλύτερη φωτογραφία μιας σκηνής:
"Το ερώτημα πού να σταθεί είναι ενδιαφέρον. Αυτό που πραγματικά μιλάμε είναι ένα πλεονέκτημα. Αν κοιτάξετε τους ερασιτέχνες ή τους ανθρώπους που φωτογραφίζουν, κάνουν αστεία πράγματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι προφανώς δεν ξέρουν πού να σταθούν. Στέκονται πολύ κοντά, είναι διαστρεβλωμένοι.
Δεν χρειάζεται να είσαι φανταστικός φωτογράφος για να μάθεις πού να σταθείς.Βασικά είστε κολλημένοι με το πλαίσιο και ακριβώς όπως ο άνθρωπος που τραβάει μια φωτογραφία της οικογένειάς του, ο οποίος χρειάζεται να πάει μισό πόδι πίσω - καλά, δεν πάει μισό πόδι πίσω - αλλά από την άλλη πλευρά, ξέρει πού να είναι αν το χτυπά σωστά.
Τώρα όταν παρακολουθείτε τένις δεν έχετε μόνο τους σχολιαστές, έχετε επίσης τα καλύτερα των παλιών επαγγελματιών. Ξέρεις πώς λένε επανειλημμένα: " Κοιτάξτε τον τρόπο με τον οποίο η πλάτη του σχηματίστηκε όταν πήρε αυτό το πυροβολισμό ." Είναι πραγματικά σημαντικό για αυτούς. Το βλέπουν αυτό ως μια πιθανότητα όπου πήγε το θέμα. Ίσως το ίδιο ισχύει και για όλους μας.

Σημείο πρόσβασης:

Γνωρίζουμε ότι στη φωτογραφία του δρόμου έχουμε ελάχιστο ή και καθόλου έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνεται μια φωτογραφία.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε: πού να σταθείτε και πότε να κάνετε κλικ στο κλείστρο.
Γι 'αυτό να είστε πολύ συνειδητοί για το πού στέκεστε όταν φωτογραφίζετε μια σκηνή.Μερικές φορές θέλετε να κάνετε ένα βήμα πίσω, μερικές φορές θέλετε να κάνετε ένα βήμα μπροστά. Μερικές φορές θέλετε να σκύψετε, άλλες φορές μπορεί να θέλετε να βρείτε ένα υψηλότερο πλεονέκτημα μιας σκηνής.
Επίσης, η προετοιμασία για το πότε πρέπει να κάνετε κλικ στο κλείστρο είναι απολύτως απαραίτητη. Αυτό που συνιστώ είναι να έχετε πάντα μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή - και ακόμα πιο σημαντικό, στο χέρι σας και να ανάβετε όταν γυρίζετε στους δρόμους.

8. Τραβήξτε με άλλους για να ανακαλύψετε μια νέα προοπτική

1970s © Lee Friedlander
1970s © Lee Friedlander
Μου αρέσει να γυρίζω με τους φίλους μου όταν βγαίνουν στους δρόμους. Ωστόσο, ταυτόχρονα, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που το μισούν.
Οι άνθρωποι που μισούν τα γυρίσματα με τους άλλους μερικές φορές ανησυχούν ότι άλλοι μπορεί να "κλέψουν τη βολή τους".
Ωστόσο, από την εμπειρία μου, ανεξάρτητα από την κατάσταση ή ένα θέμα στους δρόμους - κάθε φωτογράφος τείνει να βλέπει κάποια σκηνή λίγο διαφορετικά (και να το φωτογραφίζει λίγο διαφορετικά).
Για παράδειγμα, όταν γυρίζω με τους φίλους μου, μπορούμε όλοι να τραβήξουμε μια φωτογραφία του ίδιου τύπου αλλά όλες οι φωτογραφίες μας είναι συχνά πολύ διαφορετικές. Ένας από μας ίσως να επικεντρώθηκε στο καπέλο του ανθρώπου, ο άλλος ίσως να είχε επικεντρωθεί στα χέρια του και ο άλλος ίσως να είχε επικεντρωθεί περισσότερο στην ενσωμάτωση του φόντου.
Ακόμη και ο Friedlander απολαμβάνει γυρίσματα με άλλους, τόσο για διασκέδαση όσο και για να βρει μια νέα προοπτική:
"Δεν νομίζω ότι κάποιος είναι σε θέση να κάνει το οριστικό Central Park. Με κάποιους τρόπους όλοι - ο Bob και ο Geoffery και ο εαυτός μου - πιθανότατα αισθανόταν ανακούφιση, σκέφτηκα, αν δεν το έκανα κάποιος άλλος. Η έξοδος με αυτούς τους τύπους ήταν διασκεδαστική γιατί οι ειρωνείες ήταν τόσο ξεκαρδιστικές . Θα μπορούσα να βγούμε μαζί τους και θα μπορούσατε σχεδόν να μας έδεσαν, ώστε να είμαστε πίσω στην πλάτη και ένας από εμάς θα μπορούσε να ενδιαφέρεται εντελώς για μια περιοχή και ο άλλος για το αντίθετο . Ήταν πραγματικά αστείο που θα μπορούσε να συμβεί.
Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε από εμάς που βγήκε από εκεί ήταν ενδιαφερόμενος ποτέ για το ίδιο πράγμα. Πολύ σπάνια . Ίσως ένα μνημείο ή κάποιο μεγάλο αντικείμενο: Ξέρω ότι υπήρχε ένα μνημείο [το Μνημείο του Μέριλαντ] στην Prospect ότι σκεφτόμαστε όλοι ότι φωτογραφήσαμε. Αυτό εξηγεί γιατί δεν χρειάζεται να διαβάσω και για την Olmsted.

Σημείο πρόσβασης:

Πιστεύω σε πολλά πλεονεκτήματα του σκοποβολής μόνο (είναι σε θέση να επικεντρωθεί, να μην αποστασιοποιηθεί, και να περιπλανηθεί μόνο χωρίς να συγκρατείται από άλλους).
Ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω στη σημασία του γυρίσματος με άλλους κατά περιόδους - για να αποκτήσουμε μια νέα νέα προοπτική. Είμαι πάντα συγκλονισμένος για να δω τι βλέπουν οι φίλοι μου που δεν βλέπω. Αυτό με βοηθά να επεκτείνω καλύτερα το δικό μου όραμα και να εξελιχθεί ως φωτογράφος.

9. Όταν είστε εξοικειωμένοι με τον εξοπλισμό σας

Αυτοπροσωπογραφία © Lee Friedlander
Αυτοπροσωπογραφία © Lee Friedlander
Ο Lee Friedlander δεν είναι μόνο ένας πολύ ταλαντούχος φωτογράφος, αλλά είναι επίσης πολύ ενημερωμένος για τις κάμερες και τον εξοπλισμό του.
Από τη δεκαετία του 1950 στη δεκαετία του '70 στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε ως επαγγελματίας ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος και πυροβόλησε τα πάντα σε εκατοντάδες διαφορετικές δουλειές. Φωτογράφησε ροντέους, διασημότητες, κόμματα, ακαδημαϊκούς, ακόμα και παιδιά. Απολάμβανε τη δουλειά, καθώς του έδιναν συχνά την ευκαιρία να δοκιμάσουν άγνωστους τύπους εξοπλισμού και ακόμη και οι πιο βαρετές αποστολές δοκιμάζουν τις δεξιότητές του. Όταν ρωτήθηκε γι 'αυτό, είπε: "Τουλάχιστον χρησιμοποιούσατε τις μπριζόλες σας".
Αυτό του επέτρεψε να καταστεί πολύ τεχνικά ικανός με πολλούς τύπους εξοπλισμού, αλλά στο τέλος της ημέρας αφιέρωσε την πλειοψηφία των έργων του στη Leica 35mm. Ο Galassi περιγράφει:
"Στο Aberdeen και το Λος Άντζελες η Friedlander είχε κατακτήσει το πλήρες φάσμα των τυπικών επαγγελματικών εργαλείων: Μεγάλης μορφής (4 × 5), μεσαίου μεγέθους (2 × 1/4 τετραγωνικό TLR Mamiyaflex) και μικρού μεγέθους (SLR Pentax 35 mm). Στη Νέα Υόρκη συνέχισε να χρησιμοποιεί μια φωτογραφική μηχανή μεσαίου μεγέθους για τα πορτραίτα του άλμπουμ, αλλά διαφορετικά εγκαταστάθηκε αποκλειστικά σε Leica 35mm . Αρχικά στην Ευρώπη, στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η φορητή φωτογραφική μηχανή των 35 χιλιοστών είχε γίνει η κοινή πλατφόρμα επαγγελματικής και προσωπικής εργασίας. "
Λόγω του ότι ήταν τεχνικά καταρτισμένος με όλες τις κάμερες που χρησιμοποίησε, του επέτρεψε να ανησυχεί λιγότερο για τις τεχνικές ρυθμίσεις και περισσότερο για την τέχνη της φωτογραφίας.
Όχι μόνο αυτό, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της καριέρας του έγινε σε μια κάμερα: η Leica 35mm. Ο Friedlander εξηγεί τη σημασία της εξοικείωσης με ένα μόνο εξοπλισμό και τη σημασία της χρήσης του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα:
"Είναι χιουμοριστικό να προσέχουν, οι άνθρωποι που φωτογραφίζουν, ειδικά οι άνθρωποι που δεν είναι σε αρμονία με τον εξοπλισμό τους, επειδή δεν ξέρουν πότε θα το πάρει τι θα κάνει. Εάν εργάζεστε με τον ίδιο εξοπλισμό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μείνετε πιο συντονισμένοι στο τι είναι δυνατό. Αλλά μέσα σε αυτό υπάρχουν ακόμα εκπλήξεις. Αλλά χρησιμοποιώντας μια κάμερα μέρα με τη μέρα, μέσα σε ένα πλαίσιο, άρρωστοι κάνουν το ίδιο πράγμα.Θα δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας και θα προχωρήσω με το σώμα μου. "

Σημείο πρόσβασης:

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαστε τεχνικά καταρτισμένοι στη φωτογραφία. Αλλά ταυτόχρονα, νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας δεν είναι για το πώς είστε τεχνικά καταρτισμένοι - αλλά πόσο καλά γνωρίζετε τη δική σας κάμερα. Δεν χρειάζεται να ελέγχετε 100 διαφορετικές κάμερες, αρκεί να ελέγχετε μια κάμερα, θα είστε εντάξει.
Γνωρίζω πολλούς φωτογράφους (συμπεριλαμβανομένου μου) που έχουν πρόβλημα να κολλήσουν με μια φωτογραφική μηχανή για πολύ καιρό. Βλέπουμε πάντα ένα νέο μοντέλο κάμερας να βγαίνει και να έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Αυτό συμβαίνει σπάνια.
Όταν δοκιμάζα συνεχώς διαφορετικές κάμερες, μορφές και εστιακά μήκη, η φωτογραφία μου δεν πήρε ποτέ καλύτερα. Επικεντρωνόμουν περισσότερο στον εξοπλισμό και λιγότερο στην ανάπτυξη του δικού μου προσωπικού οράματος.
Συνεπώς, εξακολουθώ να προτείνω την ιδέα της "μιας κάμερας και ενός φακού". Η κάμερα που χρησιμοποιώ για το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι η ταινία μου Leica MP και ο μόνος φακός που έχω στη διάθεσή της είναι 35mm. Ως εκ τούτου, γνωρίζω την κάμερα μέσα και έξω, από την άποψη του πόσο πρέπει να περιστρέψω το αριστερό δάχτυλό μου για να εστιάσω, πόσο να γυρίσω το δεξί μου δάκτυλο για να αλλάξω τις ταχύτητες κλείστρου και το πλαίσιο του φακού μου 35mm.
Επομένως, αν είστε ο τύπος του ατόμου για να αλλάζετε πάντοτε την κάμερα ή τον φακό που χρησιμοποιείτε: δοκιμάστε την πρόκληση " μιας κάμερας και ενός φακού " που έχει γράψει ο Christian Nilson . Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ένα άλλο άρθρο που έγραψα για το θέμα εδώ σχετικά με τα οφέλη της λήψης μιας φωτογραφικής μηχανής και ενός φακού .

10. Συνειδητοποιήστε ότι δεν πρέπει πάντα να φωτογραφίζετε ανθρώπους

Οι μικρές οθόνες © Lee Friedlander
Οι μικρές οθόνες © Lee Friedlander
Ο Friedlander ενδιαφέρθηκε να συλλάβει το «αμερικανικό κοινωνικό τοπίο». Περιείχαν φωτογραφίες που περιελάμβαναν ανθρώπους και φωτογραφίες που δεν περιελάμβαναν ανθρώπους.
Νομίζω ότι ένα από τα μεγαλύτερα κρούσματα στην καριέρα μου στην φωτογραφία στο δρόμο μέχρι στιγμής είναι η ιδέα ότι όλα τα πλάνα μου έπρεπε να περιλαμβάνουν ανθρώπους.
Αν κοιτάξετε μερικά από τα καλύτερα έργα του Friedlander, πολλοί από αυτούς δεν περιλαμβάνουν ανθρώπους. Αντίθετα, επικεντρώνεται σε σήμανση, ενδιαφέροντα γλυπτά, αριθμούς, λέξεις, γράμματα, αυτοκίνητα και άλλα οικεία αντικείμενα.
Νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει το έργο του Friedlander να ξεχωρίζει από όλους τους φωτογράφους του δρόμου από την ιστορία. το γεγονός ότι οι φωτογραφίες του που δεν περιλαμβάνουν ανθρώπους εξακολουθούν να έχουν τόσο πολλή ανθρωπιά - και να πω πολλά για την αμερικανική κοινωνία.

Σημείο πρόσβασης:

Συνειδητοποιήστε ότι η φωτογραφία στο δρόμο δεν πρέπει να περιλαμβάνει ανθρώπους.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες του δρόμου τείνουν να έχουν ανθρώπους σε αυτό (επειδή μπορούμε να συνδεθούμε πιο συναισθηματικά με μια φωτογραφία που έχει ένα άτομο σε αυτό). Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.
Προτείνω να μελετήσετε περισσότερο το έργο του Friedlander (μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο του έργου του εδώ ) για να ρίξετε μια ματιά στα αστικά του τοπία της Αμερικής και να πάρετε μια καλή αίσθηση του τι μια αποτελεσματική εικόνα είναι χωρίς ένα άτομο.
1970s © Lee Friedlander
1970s © Lee Friedlander
Για παράδειγμα, πολλοί από εμάς παραπονιούνται ότι ζουν σε έναν τόπο που δεν έχει πολλούς ανθρώπους να περπατούν (προάστια, αγροτικές περιοχές κ.λπ.). Αλλά κοιτάξτε αυτή τη φωτογραφία που Friedlander πήρε σε μια βαρετή γειτονιά με τρία σύννεφα που κάθεται πάνω από ένα σημάδι απόδοσης που μοιάζει με κώνο παγωτού.
1970s © Lee Friedlander
1970s © Lee Friedlander
Ή ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη φωτογραφία που πήρε από ένα άγονο τοπίο με ένα σημάδι που λέει "Entrance." Αλλά τι είναι η είσοδος; Μοιάζει με ένα πάρα πολύ τίποτα στην άλλη πλευρά κάτι που εγείρει ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στον θεατή.
Τα νέα αυτοκίνητα © Lee Friedlander
Τα νέα αυτοκίνητα © Lee Friedlander
Ένα από τα αγαπημένα μου από τον Friedlander: κοιτάξτε τη φωτογραφία που πήρε για το έργο του "Αυτοκίνητα", στο οποίο απλά κοιτάζει έξω από ένα κτίριο γραφείων. Αναλύστε το πλαίσιο: πώς το αυτοκίνητο κάθεται τέλεια στην επάνω δεξιά πλευρά, το φάκελο στα αριστερά, το τηλέφωνο στον κεντρικό πυθμένα και την ακόμα μεγαλύτερη στοίβα από χαρτιά στην κάτω δεξιά πλευρά. Όχι μόνο αυτό, αλλά όλα φαίνεται να είναι στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά την προοπτική.
Friedlander_America-by-Car-141-585x600
Αμερική με αυτοκίνητο © Lee Friedlander
Ή να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη φωτογραφία ο Friedlander πυροβόλησε για τη σειρά του "Αμερική με αυτοκίνητο" ενός αυτοκινήτου αναρτημένου πάνω από το έδαφος (ενώ το πλαίσιο είναι μέσα στο αυτοκίνητό του). Λαμπρός.
Πειραματιστείτε με φωτογραφίες στο δρόμο χωρίς τους ανθρώπους και δείτε εάν μπορείτε να εισάγετε μια αίσθηση του χιούμορ, της ανθρωπιάς ή του σουρεαλισμού - που θα είναι ενδιαφέρον για τον θεατή (και τον εαυτό σας).

συμπέρασμα

Αυτοπροσωπογραφία © Lee Friedlander
Αυτοπροσωπογραφία © Lee Friedlander
Ο Friedlander είναι φωτογράφος φωτογράφος. Έχει φωτογραφηθεί σχεδόν καθημερινά για πάνω από 60 χρόνια και συνεχίζει να καινοτομεί και να εργάζεται σε άλλα ενδιαφέροντα έργα. Έχει κατακτήσει όλες τις μορφές κάμερας, αλλά ακόμα γνωρίζει την αξία της διατήρησης της αλήθειας σε μια φωτογραφική μηχανή και την κατανόηση του ell. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ένας φωτογράφος που έχει μια τεράστια ποικιλία ενδιαφερόντων και έχει πάρει έμπνευση από την τζαζ, τη ζωγραφική, ακόμα και τον αθλητισμό.
Είναι επίσης φωτογράφος που ξέρει πώς να διασκεδάσει, απολαμβάνει την φωτογραφία του με ενθουσιασμό και ακόμη και απολαμβάνει γυρισμάτων με άλλους. Εκτιμά τη σημασία της αυτοδιδασκαλίας και δεν σταματά ποτέ τη μάθηση. Νομίζω ότι δεν είναι μόνο η φωτογραφία που μπορούμε να μάθουμε από τον Friedlander, αλλά τη φιλοσοφία του για τη ζωή.

Βιβλία Friedlander

Παρακάτω είναι μερικά βιβλία που συνιστώ να αγοράσω στο Friedlander:

Friedlander: Μουσείο σύγχρονης τέχνης

51ApcfcAJFL
Αυτό είναι ένα behemoth ενός βιβλίου, σε περίπου 500 σελίδες-και πολύ προσιτές (δεν μπορώ να πιστέψω ότι κοστίζει μόνο ~ 37 USD). Περιέχει μια ποικιλία από έργα φωτογραφίας του με την πάροδο των χρόνων και έχει ένα εκτενές δοκίμιο για τη ζωή και το έργο του που ενσωματώθηκα σε αυτή τη θέση. Το μόνο βιβλίο Friedlander θα χρειαστείτε.

Lee Friedlander: Τα νέα αυτοκίνητα 1964

51SwO3XtmTL
Λατρεύω τα κλασικά αυτοκίνητα και αυτό το βιβλίο είναι μια θαυμάσια συλλογή από αυτοκίνητα που πυροβόλησε ο Friedlander στο Ντιτρόιτ και σε άλλα μέρη των κρατών.Είναι πολύ "αμερικανικό" με αυτή την έννοια, και η ποιότητα εκτύπωσης είναι απολύτως εξαιρετική. Το βιβλίο είναι λίγο μικρό και κοστίζει ~ 36 δολάρια, αλλά συνιστώ ανεπιφύλακτα το βιβλίο ειδικά αν θέλετε να δείτε εξαιρετικά παραδείγματα της σύνθεσης, πλαισιώνοντας, και badass αυτοκίνητα.

Lee Friedlander: Αυτοπροσωπογραφία

51A6EY6H7FL
Ένα από τα πιο δημιουργικά βιβλία του Friedlander για τα αυτοπροσωπογραφικά του.Διασκεδαστικό, τραχύ και καλά μελετημένο. Περιλαμβάνει μια ωραία εισαγωγή από τον John Szarkowski και κοστίζει μόνο ~ 24 δολάρια.
Φυσικά ο Friedlander έχει έναν τόνο άλλων βιβλίων, αλλά τα παραπάνω είναι τα προσωπικά μου αγαπημένα.
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον Lee Friedlander, ανατρέξτε στη σελίδα του χαρτοφυλακίου του στο Gallery Fraenkel .