Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ___e-book


___________________________________________________________________________________
 
Ο Μικρός Πρίγκιπας εκδόθηκε πρώτη φορά το 1943.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο αεροπόρος Antoine de Saint-Exupéry's, έγραψε τη νουβέλα όσο ζούσε στις ΗΠΑ.
Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 180 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια αντίτυπα, κάνοντας το ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία όλων των εποχών.

Στις 31 Ιουλίου 1944 ο Antoine de Saint-Exupery εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στις ακτές της Marseille. Από τότε τα έργα του, οι ιδέες του και η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα έχουν μεταμορφωθεί σε θεατρικά έργα, μουσική, όπερα, μιούζικαλ, μπλουζάκια και τατουάζ, εξακολουθώντας να συναρπάζουν τις νέες γενιές.
___________________________________________________________________________________
 

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
       
Le Petit Prince Ο Μικρός Πρίγκιπας
Le petit prince.png

Ο Μικρός πρίγκιπας, όπως εικονογραφήθηκε από τον Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
Πρωτότυπη έκδοση
ΣυγγραφέαςΑντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
ΕίδοςΦαντασία
ΕικονογράφησηΑντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
Επιμέλεια εξώφυλλουΑντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
ΓλώσσαΓαλλική
Πρώτη έκδοση1943
Προηγείται τουLe petit prince retrouvé (1997)
Ελληνική έκδοση
ΜεταφραστήςΣτρατής Τσίρκας
ΕκδότηςΕκδόσεις Ηριδανός
Σελίδες96
 
"Ο Μικρός Πρίγκιπας" είναι βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, απευθύνεται σε όλους. Το θέμα του βιβλίου είναι το εξής: ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του -που έχει πάθει βλάβη- στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (το Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο "ανθρώπινοι". Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει ν' απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.
Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: "On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux." (Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια). Η αλεπού στέλνει και άλλα μηνύματα-κλειδιά, όπως: "Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι' αυτό που έχεις εξημερώσει" και "Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα".

 

Εξέλιξη της Ιστορίας

Το ξεκίνημα και η ζωή του Πρίγκιπα

Μετά από τα 9 πρώτα κεφάλαια, στα οποία η οπτική γωνία του αφηγητή είναι το τρίτο πρόσωπο, περνάει στην αφήγηση από πρώτο πρόσωπο. Τις πρώτες οκτώ μέρες που ο αφηγητής βρίσκεται στην έρημο, ο Πρίγκιπας του διηγείται αυτές τις ιστορίες.
Ο Πρίγκιπας ζητά από τον αφηγητή να του ζωγραφίσει ένα πρόβατο. Χωρίς να ξέρει πώς να το ζωγραφίσει, ο αφηγητής ζωγραφίζει ό,τι γνωρίζει, έναν βόα με έναν ελέφαντα στο στομάχι του, μια ζωγραφιά που οι αναγνώστες προηγουμένως θεώρησαν ότι ήταν καπέλο. "Όχι! όχι!", αναφωνεί ο Πρίγκιπας. "Δεν ζήτησα ένα βόα με έναν ελέφαντα μέσα του! Ζήτησα ένα πρόβατο...". Προσπαθεί κάμποσες φορές, αλλά ο Πρίγκιπας πάντα τις απορρίπτει. Τελικά σχεδιάζει ένα κουτί, μέσα στο οποίο εξηγεί ότι βρίσκεται ένα πρόβατο. Ο Πρίγκιπας που βλέπει το πρόβατο μέσα στο κουτί, όπως και τον ελέφαντα μέσα στον βόα, λέει "Αυτό είναι τέλειο!".
Αργότερα μας συστήνεται ο "πλανήτης" του Μικρού Πρίγκιπα. Ο Αστεροειδής του (πλανήτης) έχει το μέγεθος ενός σπιτιού και ονομάζεται Β612, ο οποίος έχει τρία ηφαίστεια (δύο ενεργά και ένα ανενεργό) και ένα τριαντάφυλλο ανάμεσα σε πολλά άλλα αντικείμενα. Το ίδιο το όνομα του αστεροειδή (Β612) έχει σημαντική έννοια για το βιβλίο, το οποίο σκιαγραφεί το γεγονός ότι οι ενήλικοι θα πίστευαν μόνο κάποιον επιστήμονα που ντύνεται ή συμπεριφέρεται όπως αυτοί.

Επίσκεψη στη γη

Το κεφάλαιο 16 ξεκινάει: "Έτσι ο έβδομος πλανήτης ήταν η Γη". Στη Γη, περιπλανιέται στην έρημο και συναντά ένα φίδι που λέει ότι έχει τη δύναμη να τον στείλει πίσω στον πλανήτη του. (Ένας έξυπνος τρόπος για να πει ότι μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους, "στέλνοντας όποιον θελήσει από εκεί που ήρθε"). Ο Πρίγκιπας συναντά ένα φυτό της ερήμου που, έχοντας δει ένα καραβάνι να περνά, του λέει ότι υπάρχει μόνο μια χούφτα ανθρώπων στη γη και ότι δεν έχουν ρίζες, που αφήνει τον άνεμο να περνά γύρω τους κάνοντάς τους της ζωή δύσκολη. Ο Μικρός Πρίγκιπας σκαρφαλώνει το ψηλότερο βουνό που έχει δει ποτέ. Από την κορυφή του, ελπίζει να δει ολόκληρο τον πλανήτη και να βρει ανθρώπους, αλλά το μόνο που βλέπει είναι ένα έρημο, βραχώδες τοπίο. Όταν φωνάζει ο Πρίγκιπας, η ηχώ του απαντά και θεωρεί ότι ακούει φωνές ανθρώπων. Σκέφτεται ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι η γη σκληρή και αιχμηρή, και το βρίσκει παράξενο οι άνθρωποι στη γη απλά να επαναλαμβάνουν ό,τι τους λέει. Ο Πρίγκιπας βλέπει μια ολόκληρη αράδα από τριαντάφυλλα, και νοιώθει στεναχωρημένος γιατί νόμιζε ότι το δικό του ήταν το μοναδικό σε ολόκληρο το σύμπαν. Αρχίζει να αισθάνεται ότι δεν είναι πια ένας ένδοξος πρίγκιπας, αφού ο πλανήτης του έχει μόνο τρία μικροσκοπικά ηφαίστεια και ένα συνηθισμένο πια τριαντάφυλλο. Ξαπλώνει στο γρασίδι και κλαίει.
Στο κεφάλαιο 21 είναι η αναφορά του συγγραφέα στον ανθρώπινο έρωτα. Ο Πρίγκιπας συναντά και εξημερώνει μία αλεπού, που του εξηγεί ότι το τριαντάφυλλό του είναι μοναδικό και ιδιαίτερο, γιατί είναι αυτό που αγαπά (και όχι τα άλλα). Ύστερα ο Πρίγκιπας συναντά έναν κλειδούχο και έναν έμπορο που δεν είναι τόσο φιλοσοφημένος και γνώριμος με τον εαυτό του όσο οι άλλοι ενήλικοι που γνώρισε νωρίτερα. Στο κεφάλαιο 24, η οπτική γωνία του αφηγητή αλλάζει πάλι από το τρίτο στο πρώτο πρόσωπο, και βρισκόμαστε στο σημείο που ο αφηγητής πεθαίνει από τη δίψα, αλλά αργότερα βρίσκουν ένα πηγάδι. Μετά από λίγη σκέψη, ο Πρίγκιπας δίνει στον αφηγητή έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό, εξηγώντας του ότι ενώ θα φαίνεται ότι είναι νεκρός, δε θα είναι στ' αλήθεια, αλλά επειδή το σώμα του είναι βαρύ δε θα μπορέσει να τον πάρει μαζί του στον πλανήτη του. Του λέει επίσης ότι θα ήταν λάθος αν τον έβλεπε ο αφηγητής να φεύγει, γιατί θα τον έκανε να στεναχωρηθεί. Τότε ο Πρίγκιπας αφήνει το φίδι να τον δαγκώσει. Το άλλο πρωί ο αφηγητής ψάχνει τον Μικρό Πρίγκιπα, βλέπει ότι το σώμα του έχει εξαφανιστεί. Η ιστορία τελειώνει με το πορτρέτο του τοπίου που βρίσκονταν ο Μικρός Πρίγκιπας και ο αφηγητής και που το φίδι πήρε τη ζωή του Πρίγκιπα. Ο αφηγητής επίσης κάνει έκκληση, όποιος δει ένα παράξενο παιδί στην περιοχή που να αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις, να απευθυνθεί αμέσως σε αυτόν. Ο Μικρός Πρίγκιπας έμεινε στη γη έναν χρόνο και ο αφηγητής τελειώνει την ιστορία έξι χρόνια μετά την επιβίωση και απόδρασή του από την έρημο.

 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Commons logo
Τα Κοινά έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
 • Ο Μικρός Πρίγκηπας μετάφραση στα Ελληνικά που διανέμεται υπό CC-BY-SA 3.0 σε όσες χώρες το πρωτότυπο θεωρείται ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων (Καναδάς, Αυστραλία κ.α.)

Ο χυμός που καίει το λίπος στην κοιλιά

Ο χυμός που καίει το λίπος στην κοιλιά


 Ο διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εμφανίστηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Μίλα» και προτείνει έναν εύκολο στην παρασκευή χυμό με τον οποίο μπορείς να κάψεις το λίπος στην κοιλιά.
Ο χυμός αυτός καίει το λίπος καθώς είναι εξαιρετικά ενεργειακός και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Ο χυμός καίει το λίπος εκεί που το συσσωρεύουμε. Αν εσύ συσσωρεύεις το λίπος στην κοιλιά, θα κάψεις λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή.


Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Φουντούκια - σούπερ αντιοξειδωτικά και πλούσια σε βιταμίνη E

Χυμός πορτοκάλι - πλούσιος σε βιταμίνη C

Μήλο- Πλούσιο σε πηκτίνη και φυτικές ίνες

Μπανάνα- πλούσια σε κάλιο

Μέλι- χαρακτηρίζεται ως αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο

Κανέλλα- αντιοξειδωτικό με μηδέν θερμίδες

Πάγος

Ο χυμός δεν υπερβαίνει τις 150 θερμίδες/ ποτήρι. Δοκίμασέ τον ως πρωινό ή δεκατιανό γεύμα

πηγή: www.shape.gr


 

Ελληνικές ταινίες___Μια Ιταλίδα απ'την Κυψέλη


Κρεμοσάπουνα

Κρεμοσάπουνα (υγρό σαπούνι) από έτοιμο σαπούνι!
Η παρασκευή σπιτικού υγρού σαπουνιού, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, ούτε και πιο οικονομική. Θα σας δώσω τρεις συνταγές για υγρό σαπούνι από έτοιμες μπάρες σαπουνιού ελαιολάδου. Αυτό το υγρό σαπούνι είναι πανεύκολο στη παρασκευή, γίνεται με αγνό πράσινο σαπουνάκι από το εμπόριο ή, ακόμα καλύτερα, από τα χεράκια μας, βγάζει μεγάλη ποσότητα και κοστίζει ελάχιστα. Από εκεί και πέρα πειραματιστείτε ελεύθερα με τα συστατικά που έχετε στη διάθεση σας. Δε θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το άρθρο όρους, όπως γαλακτωματοποιητές, πηκτικοί παράγοντες και άλλα που μπορεί να σας φαίνονται κινέζικα. 

Ακόμα κάθεστε;

Υγρό σαπούνι#1
Θα χρειαστείτε:

 • 1 μπάρα σαπούνι ελαιολάδου 
 • Αποσταγμένο νερό 
Παρασκευή:
Τρίβουμε στον τρίφτη μια μπάρα σαπουνιού. Τοποθετούμε το τριμμένο σαπούνι σε ένα πλαστικό μπωλ και προσθέτουμε αποσταγμένο νερό ίσα να το καλύψει. Το αφήνουμε να σταθεί όλη την νύχτα. Δεν το ζεσταίνουμε, δεν το ανακατεύουμε και γενικώς δεν κάνουμε τίποτε άλλο. Αν θέλουμε το καλύπτουμε με μια πετσέτα για να μην πέσει τίποτα μέσα. Την επόμενη μέρα το σαπούνι έχει διαλυθεί τελείως και στην θέση του υπάρχει τώρα ένα παχύρρευστο υγρό. Το ανακατεύουμε και αν είναι πολύ παχύρευστο του προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, σιγά-σιγά και ανακατεύοντας, μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε. Μπορούμε να σταματήσουμε εκεί και να το χρησιμοποιήσουμε ως έχει, μιας και είναι έτοιμο για χρήση, ή να του προσθέσουμε αιθέρια έλαια για το άρωμα και τις ιδιότητες τους. Από αυτή τη ποσότητα σκληρού σαπουνιού θα πάρουμε την διπλάσια σε υγρό σαπούνι.

Υγρό σαπούνι#2
Θα χρειαστείτε:
 • 1 μπάρα σαπούνι ελαιολάδου 
 • 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη 
 • 3½ λίτρα νερό (περίπου) 
 • Μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας 
Διαδικασία: 
Τρίψτε όλη την μπάρα του σαπουνιού με έναν τρίφτη και βάλτε την σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την γλυκερίνη και το νερό. Θερμάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι τελείως. Αφού γίνει αυτό, βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη για 12 ώρες περίπου, να αποκτήσει τη σύσταση κρεμοσάπουνου. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι και να το χτυπήσετε με αναδευτήρι. Αν πάλι βγει πολύ νερουλό, βάλτε το πάλι στην φωτιά, προσθέστε περισσότερο σαπούνι και ακολουθήστε τη παραπάνω διαδικασία ξανά. Φυλάξτε το υγρό σαπούνι σε ένα μεγάλο δοχείο και γεμίζετε μικρότερα μπουκαλάκια όποτε τα χρειαστείτε.

Υγρό σαπούνι#3
Θα χρειαστείτε:
 • 2 κούπες τριμμένο σαπούνι ελαιολάδου 
 • 1 κουταλιά της σούπας φοινικέλαιο ή καστορέλαιο 
 • 1 κουταλάκι του γλυκού βότκα 
 • ½ κουταλιά της σούπας γλυκερίνη 
 • ½ κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας 
 • 3 κούπες αποσταγμένο νερό 
 • 2 μπουκαλάκια με αντλία 
Διαδικασία: 
Σε χαμηλή φωτιά, για να μη πιτσιλάει, βάλτε το νερό, το τριμμένο σαπούνι, το λάδι και τη γλυκερίνη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν όλα μαζί. Αφού λιώσει όλο το σαπούνι καλά, προσθέστε τη βότκα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε το αιθέριο έλαιο ανακατεύοντας καλά. Ελέγξτε τη πυκνότητα και διορθώστε αναλόγως, όπως στη πρώτη συνταγή. Αφήστε το να κρυώσει πριν το βάλετε στα μπουκαλάκια με την αντλία.

Δείτε ακόμη: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΡΑΣ ΟΔΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΣΙΜΟ)Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - για το σπίτι", θα βρείτε πολλές ακόμη έξυπνες, φυσικές και οικονομικές λύσεις για διάφορα θέματα της καθημερινότητάς μας, μακρυά από τα γνωστά χημικά, αλλά εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικά!!! 


 oliviart-gr.blogspot.gr

Πυρετός, ο παρεξηγημένος θεραπευτής - βότανα και φυσικά γιατροσόφια!

Πυρετός, ο παρεξηγημένος θεραπευτής - βότανα και φυσικά γιατροσόφια!
Η πιο κοινή αντίδραση στον πυρετό είναι συνήθως ο φόβος.
Έτσι, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον μειώσουμε γιατί αισθανόμαστε το σώμα μας θερμότερο από οτι θα έπρεπε να είναι. Ωστόσο αν κοιτάξουμε την γενική εικόνα, θα διαπιστώσουμε οτι ο πυρετός είναι ένα φυσικό φαινόμενο.
Είναι ο τρόπος του σώματός μας να πει οτι κάτι δεν πάει καλά. Ο πυρετός δείχνει την παρουσία μιας μόλυνσης μέσα στο σώμα.

Γιατί εμφανίζεται ο πυρετός;
Ο πυρετός μπορεί να εμφανίζεται από διάφορες αιτίες, αλλά οι πιο κοινές είναι: λοιμώξεις, φάρμακα, εμβόλια και οδοντοφυΐα στα μικρά παιδιά. 


Ωστόσο ο πραγματικός λόγος που εμφανίζεται ο πυρετός είναι οτι με αυτόν τον τρόπο η θερμοκρασία του σώματός ανεβαίνει με αποτέλεσμα να σκοτώνει ιους και μικρόβια που δεν μπορούν να επιβιώσουν σε υψηλότερη θερμοκρασία από αυτήν που έχει κανονικά το σώμα μας.

Όταν αυτό συμβαίνει στα παιδιά, τότε οι γονείς ανησυχούν υπερβολικά και συνήθως σπεύδουν να τους χορηγήσουν φάρμακα, αλλά η πρακτική αυτή μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.
Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές από γονείς που εχουν χορηγήσει συνδυασμό φαρμάκων στα παιδιά τους με αποτέλεσμα να τους οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και στον θάνατο.
Φυσικά, οι φαρμακοβιομηχανίες μεγεθύνουν και γιγαντώνουν το υποτιθέμενο κακό που κάνει ο πυρετός. Η αλήθεια είναι όμως οτι μέχρι σε κάποιο βαθμό, ο πυρετός μπορεί να μείνει ως έχει, εάν το παιδί είναι υγιές, ενεργό και άνετο.
Είναι γνωστό, οτι τα λευκά αιμοσφαίρια λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν η θερμοκρασία του σώματός μας είναι υψηλή. Έτσι ο πυρετός είναι πραγματικά μια μεγάλη βοήθεια για τον οργανισμό μας αλλά και την υγεία μας. Με το να προσπαθούμε να μειώσουμε τον πυρετό, γινόμαστε υπαίτιοι ώστε να κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό στο σώμα μας.


Μια ματιά σε μερικές περιπτώσεις στη φύση θα αποκαλύψει ότι ο πυρετός είναι ο τρόπος της φύσης για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Σε ένα πείραμα που συντέλεσαν σε σαύρες Ιγκουάνα στην έρημο, εισήγαγαν βακτήρια, και δεδομένου οτι οι σαύρες είναι ψυχρόαιμα ζώα, η θερμοκρασία του σώματός τους είναι ευαίσθητη στο περιβάλλον τους.
Κάποιες από τις σαύρες είχαν την δυνατότητα να καθίσουν κάτω από ήλιο και να αυξήσουν την θερμοκρασία τους ενώ κάποιες άλλες δεν την είχαν. Δεν αποτέλεσε έκπληξη το συμπέρασμα οτι οι σαύρες που μπορούσαν να προκαλέσουν τεχνητό πυρετό είχαν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης σε σύγκριση με αυτές που δεν το έκαναν.

Παρ 'όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι υψηλός πυρετός μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο ή άλλα προβλήματα, όπως απώλεια ακοής, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν λόγω κάποιων άλλων ασθενειών που συνοδεύονται με πυρετό.
Η κανονική θερμοκρασία του σώματος είναι 37c αν αν και μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ από τους 41c και πάνω η κατάσταση θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή και χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια. Όταν η θερμοκρασία στους ενήλικες υπερβεί τους 39,5c, τότε απαιτείται ιατρική φροντίδα. Στην περίπτωση των βρεφών, ακόμα και ένας πυρετός 38c είναι αιτία συναγερμού.

Ένας καλός τρόπος να αυξηθούν οι πιθανότητες μείωσης του πυρετού, είναι να το θηλάσουν, ενώ περιμένουν την θεραπεία, καθώς αυτό απελευθερώνει τα αντισώματα που υπάρχουν στο γάλα. 


Ο πυρετός συνήθως λειτουργεί επίσης ως ένα σημάδι που μας λέει οτι κάτι άλλο δεν πάει καλά με το σώμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να σκέφτονται τον πυρετό σαν ασθένεια, αγνοώντας οτι μπορεί να υποδεικνύει κάτι άλλο πιο σοβαρό και απειλητικό για τη ζωή.

Εάν ο πυρετός συνεχίζει περισσότερο από 4 ημέρες, θα πρέπει επίσης να ζητήσουμε ιατρική φροντίδα ή γνωμάτευση.

Φυσικά, υπάρχουν και πιο ακραίες απόψεις οργανώσεων οι οποίοι υποστηρίζουν οτι ο άνθρωπος για να είναι υγιής θα πρέπει να ανεβάζει πυρετό κάθε ένα με δύο χρόνια, θεωρώντας οτι ο πυρετός λειτουργεί και προληπτικά.
Για παράδειγμα η οργάνωση Sekai Kyusei Kyo υποστηρίζει οτι η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος ρευστοποιεί αποθηκευμένες στερεές τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια στον οργανισμό μας και τις αποβάλλει, αφαιρώντας έτσι πιθανές εμφανίσεις σοβαρών ασθενειών στο μέλλον.

Όπως και να 'χει όμως, πάντα είναι καλό ν έχουμε γνώμονα τη σύνεση σε οτιδήποτε κι αν αποφασίσουμε να κάνουμε.
Εάν παρόλα αυτά που διαβάσατε παραπάνω, πιστεύετε οτι την επόμενη φορά που εσείς, το παιδί σας ή κάποιος αγαπημένος σας θα ανεβάσει πυρετό, ότι θα σπεύσετε να του τον μειώσετε, τότε προσπαθήστε να το κάνετε εναλλακτικά.

Υπάρχουν βότανα με αντιπυρετική δράση, πρακτικά γιατροσόφια που έχουν αποδειχθεί αποτε­λεσματικά, ομοιοπαθητικά σκευάσματα, αιθέρια έλαια, αλλά και πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία των χεριών και των ποδιών που μπορούν να «ρίξουν» τον πυρε­τό. Τα φυσικά αντιπυρετικά που σας προτείνουμε κατά κανόνα εφαρμόζονται όταν ο πυρετός δεν ξεπερνά τους 38-38,5° C. Εάν ο πυρετός είναι υψηλότερος και επιμένει για περισσότερο από 1-2 ημέρες, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε ένα γιατρό. Διαβάστε, λοιπόν, ποια είναι τα εναλλακτικά αντιπυρετικά και εφαρμόστε αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα. Τα αντιπυρετικά εξάλλου προορίζονται μόνο να μειώσουν την δυσφορία του παιδιού και τίποτα άλλο.

Τα «καλά» του πυρετού
Μη βιαστείτε να «ρίξετε» τον πυρετό σας! Ο πυρετός (έως 38-38,5° C) θεωρείται μια θετική αντίδραση του οργανισμού, ο οποίος αυξάνει τη ­θερμοκρασία του σώματος σε μια προσπάθεια να εξοντώσει τους παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν «αγαπούν» τη ζέστη, αλλά το κρύο. Γι’ αυτό και συνήθως οι ειδικοί δεν συνιστούν τη λήψη αντιπυρετικών στο χαμηλό πυρετό, θεωρώντας ότι ήδη, με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ο οργανισμός θέτει σε λειτουργία τους δικούς του, ενδογενείς μηχανισμούς ­ανάκαμψης.

Ποια ομοιοπαθητικά φάρμακα καταπολεμούν τον πυρετό
Εάν είστε διατεθειμένοι να μην πιείτε καφέ και να αποφύγετε τη μέντα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα ομοιοπαθητικά σκευάσματα που, εφόσον έχουν επιλεγεί σωστά, μπορούν να «ρίξουν» τον πυρετό. Στη συνέχεια αναφέρουμε ορισμένα από αυτά (σε δυναμοποίη­ση 200CH), αν και σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε πρώτα τον ομοιοπαθητικό γιατρό σας για το σκεύασμα και τη δόση (δυναμοποίηση) που ενδείκνυ­νται για τη δική σας περίπτωση. Πάντως, πρέπει να ξέρετε ότι ενδεχόμενη λανθασμένη επιλογή ομοιοπαθητικού σκευάσματος δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία. Όταν το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν είναι το κατάλληλο για την περίπτωση, απλώς δεν δρα. 


Για το χαμηλό πυρετό (έως 38,5° C)
Gelsemium: Είναι κατάλληλο όταν νιώθετε τα πρώτα σημάδια μιας βαριάς ίωσης: εξάντληση, καταβολή, σταδια­κή άνοδο πυρετού, ο οποίος όμως ακόμη είναι χαμηλός, εφίδρωση. Με απλά λόγια, θεωρείται αποτελεσματικό όταν νιώθετε ότι αρχίζει να σας καταβάλλει μια βαριά ίωση.
Bryonia: Θεωρείται αποτελεσματική όταν έχετε φλεγμονή στο σώμα (π.χ. αναπνευστική φλεγμονή, όπως η βρογχίτιδα), ρίγη και σταδιακή άνοδο του πυρετού.

Για τον υψηλό πυρετό
Belladonna: Συστήνεται για τον υψηλό πυρετό που εκδηλώνεται μετά από έκθεση στο ψύχος ή στη ζέστη (π.χ. ηλίαση). Η χαρακτηριστική εικόνα του ασθενούς είναι το αναψοκοκκινισμένο πρόσωπο και τα κρύα άκρα.
Aconitum: Συστήνεται σε αιφνίδια έναρξη υψηλού πυρε­τού με ρίγη. Η χαρακτηριστική εικόνα του ασθενούς είναι το κόκκινο και ξηρό δέρμα. Θεωρείται αποτελεσματικό τις πρώτες 24 ώρες του πυρετού.

4 αντιπυρετικά γιατροσόφια
Ποδόλουτρο: με χοντρό αλάτι Σε μια λεκανίτσα με νερό, ρίξτε μία χούφτα χοντρό αλάτι και μία ασπιρίνη. Κάντε ποδόλουτρο για 5-10 λεπτά, σκουπίστε καλά τα πόδια σας και φορέστε διπλές κάλτσες. Κουκουλωθείτε στο κρεβάτι και ξεκουραστείτε.
Λεμόνι με σκόρδο και μέλι: 
Σε μισό φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ρίξτε μία πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο με μία κουταλιά μέλι και πιείτε το.
Μαύρο πιπέρι, τζίντζερ και μέλι:
Ετοιμάστε ένα αφέψημα με τζίντζερ (σε βραστό ­νερό, ρίξτε μία κουταλιά αποξηραμένο τζίντζερ σε σκόνη για 2-4 λεπτά). Ρίξτε μία πρέζα μαύρο πιπέρι και ένα κουταλάκι μέλι. Το ρόφημα αυτό προκαλεί εφίδρωση, γι’ αυτό φροντίστε να αλλάξετε ρούχα όταν ιδρώσετε.
Εντριβές με αιθέρια έλαια
Σε 100 ml αμυγδαλέλαιο, ρίξτε 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Κάντε εντριβές στην πλάτη, το στέρνο και το λαιμό. Μετά σκεπαστείτε καλά και ξεκουραστείτε. 

Τα αντιπυρετικά βότανα
Ορισμένα ροφήματα βοτάνων βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Για την προετοιμασία των ροφημάτων, βράζετε το νερό και, στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα για 3-4 λεπτά ένα κουταλάκι από το βότανο. Σουρώνετε και πίνετε. Φροντίστε να μην υπερβείτε τα τρία ροφήματα την ημέρα.
Θυμάρι: Το θυμάρι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιπυρετικές ιδιότητες. Επίσης, διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία. Βοηθά να πέσει ο πυρετός, κυρίως όταν αυτός παρουσιάζεται σε συνδυασμό με πονοκέφαλο, βήχα και πονόλαιμο.
Σαμπούκος: Τα άνθη του σαμπούκου είναι ευεργετικά για τον πυρετό που εκδηλώνεται μετά από ένα κρυολόγημα με βήχα και καταρροή. Ο σαμπούκος έχει την ιδιό­τητα να προκαλεί εφίδρωση, γεγονός που βοηθά στη μείωση της υψηλής θερμοκρασίας του σώματος. Επίσης, τονώνει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην απόχρεμψη.
Ιτέα (ιτιά): Η φλούδα και τα φύλλα της ιτιάς χρησιμο­ποιούνταν από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους δράσεις. Περιέχουν σαλικυλικό οξύ, δηλαδή είναι σαν την ασπιρίνη σε μικρές δόσεις. Θεωρούνται αποτελεσματικά αντιπυρετικά, κυρίως όταν ο πυρετός συνοδεύεται από πόνους σε όλο το σώμα (στα κόκαλα και τους μυς).
Μέντα: Βοηθά ως αντιπυρετικό, κυρίως όταν ο πυρετός εκδηλώνεται σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, όπως η ναυτία, οι δερματικοί ερεθισμοί και ο πονοκέφαλος. Έχει την ιδιότητα να «δροσίζει» τον οργανισμό, γεγονός που βοηθά στην πτώση του πυρετού. Πρέπει, όμως, να ξέρετε ότι η μέντα απαγορεύεται εάν κάνετε ομοιοπαθη­τική, επειδή παρεμποδίζει τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.
Aχιλλέα (ή αχίλλειος): Τα φύλλα αυτού του βοτάνου ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμούν τις φλεγμονές και εξισορροπούν το μεταβολισμό. Η αχίλλεια συστήνεται όταν ο πυρετός συνοδεύεται από γενικότερη κακοδιαθεσία, μειωμένη όρεξη, δυσπεψία και καούρες.

Ναι ή όχι στο φαγητό, όταν έχουμε πυρετό;
Όταν έχουμε πυρετό, να τρώμε, έστω και λίγο, ή να μένουμε νηστικοί; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό εξαρτάται, έως ένα βαθμό, από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε ο πυρετός. Εάν παρουσιάστηκε μετά από μια μακρά περίοδο έντονης κόπωσης, τότε καλό είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με σούπες (όπως κοτόσουπες) και χυμούς φρούτων. Από την άλλη μεριά, εάν ο πυρετός εκδηλώθηκε μετά από μια περίοδο πολλών διατροφικών καταχρήσεων και υπερβολών, τότε ίσως είναι ευεργετικό να μείνουμε για μία ημέρα νηστικοί - άλλωστε, το «ζητάει» ο οργανισμός μας. Επιπλέον, οι ειδικοί που ασχολούνται με τις φυσικές θεραπείες εξηγούν ότι η ­νηστεία αυτής της μορφής «ενεργοποιεί» το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ­είναι απαραίτητο να πίνουμε άφθονο νερό.

Μπάνιο με αιθέρια έλαια
Το χλιαρό μπάνιο αποδεδειγμένα βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Για να το κάνετε ακόμη πιο αποτελεσματικό, γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό και ρίξτε μέσα τα αιθέρια έλαια που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν αντιπυρετική δράση (4-10 σταγόνες, ανάλογα με το πόσο γεμάτη είναι η μπανιέρα): δεντρολίβανο, μαντζουράνα και μέντα - είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό. Εάν είστε σε μεγάλη ένταση και θέλετε να χαλαρώσετε, προσθέστε και 4 σταγόνες λεβάντα. Εναλλακτικά, αντί για όλα τα προηγούμενα, μπορείτε να ρίξετε από μία μόνο σταγόνα κανέλα και γαρίφαλο, τα οποία είναι πιο δραστικά. Μείνετε μέσα στην μπανιέρα για 6-8 λεπτά, σκουπιστείτε, ντυθείτε καλά και πέστε στο κρεβάτι.

Πιέστε τα κατάλληλα σημεία
Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, η πίεση σε ορισμένα σημεία των χεριών και των ποδιών βοηθά στην ­ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Γι’ αυτό, πιέστε με δυνα­τές κυκλικές κινήσεις, στο βαθμό που αντέχετε:
● Τον αντίχειρα στο κέντρο των δαχτυλικών αποτυπωμάτων: Πιέστε για ένα λεπτό κάθε αντίχειρα και μετά συνεχίστε κατά μήκος του νυχιού, στο εσωτερικό πλάι του αντίχειρα - ένα σημείο που αντιστοιχεί στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, ο οποίος ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Μπορείτε να εξασκήσετε τις ίδιες πιέσεις και στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών.
● Το τριγωνικό κομμάτι σάρκας ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη: Το σημείο αυτό ενεργοποιεί τη ζωτική ισορροπία του σώματος, αντιστοιχεί στους ­βρόγχους και τους λεμφαδένες και συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητι­κού. Πιέστε για 1-2 λεπτά.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον δρ. Μιχάλη Κυριακίδη, πτυχιούχο Ιατρικής, ρεφλεξολόγο, ­φυσικοπαθητικό, πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων και του Πανελληνίου Επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου «Titu Μaiorescu».

Πηγή: www.ftiaxno.gr
Το είδα: alttherapy.blogspot.gr

Marcel's Wanderland___Interior fusion

Marcel Wanders is creating a dynamic fusion of east and west for his interior design for Quasar Residence in Turkey.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
 
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.


 
 Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
 
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.

Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.

Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.


 
   Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.


 
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.

Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders

 

Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
Quasar Residence interior by Marcel Wanders.
_______________________________________________________
 
With a glamorous character associated with travel and a mixture of cultures, Marcel Wanders’ interior design for the Quasar mixed-use residence in Istanbul, Turkey, represents a new era for luxury living.
Wanders is in the process of creating the interior for Istanbul’s cosmopolitan Quasar Residence.
Offering a very special, sparkling touch with warm lifestyle concepts, the interior for Quasar will invite residents into a magical world fusing elements from the east and west.
Quasar Residence is due to open at the beginning of 2015.

designindaba

___________________________________________________________________________________

Marcel Wanders

 
Marcel Wanders is a Dutch designer who has been lauded by the The New York Times as the "Lady Gaga of the design world".

Marcel Wanders grew up in Boxtel, the Netherlands, and graduated cum laude from the School of the Arts Arnhem (now ArtEZ Institute of the Arts) in 1988. He became world-renowned for his iconic Knotted Chair, which he produced for Droog Design in 1996. His work is now ubiquitous as he designs for leading contemporary labels and is both founder and art director of Moooi.

Wanders was one of the first designers for Droog and is certainly among the most important. He has been a juror for various prestigious prizes, lectured at a number of design conferences and academies, and his work is included in the most important design collections and exhibitions in the world.